Skip to main content
|

Ονοματοδοσία οδού, νέοι χώροι πάρκινγκ και αυτόματοι πωλητές! - Αποφάσεις Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης   στις   3 Φεβρουαρίου  2025 ημέρα Δευτέρα   και ώρα 18.30,  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου Μυτιλήνης ύστερα από την υπ’ αριθμ.  2212/28-1-2025 πρόσκληση του Προέδρου, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.

Θέμα 1ο Η/Δ: Καθορισμός αριθμού αδειών, χώρου εγκατάστασης, πωλούμενων ειδών ανά κατηγορία στάσιμου εμπορίου σε δημοτικούς, κοινόχρηστους χώρους εντός των διοικητικών ορίων των δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Μυτιλήνης.

Ομόφωνα : Α)  Κάνουν δεκτή την υπ αριθμ. 14289/30-4-2024 έγγραφη εισήγηση του Τμ.  Αδειοδοτήσεων & Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης του Δήμου Μυτιλήνης σχετική με την υποβολή προτάσεων αναφορικά με τον καθορισμό ή μη: 1)αριθμού αδειών 2)χώρου εγκατάστασης 3) πωλούμενων ειδών ανά κατηγορία στάσιμου εμπορίου σε δημοτικούς, κοινόχρηστους χώρους εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης του Δήμου Μυτιλήνης.

Γνωμοδοτούν  θετικά με την υποβολή προτάσεων.

Θέμα 2ο Η/Δ: Διαπίστωση ανάγκης - πρόταση ονοματοθεσίας της ανώνυμης οδού στον Οικισμό Ακρωτήρι έως την διασταύρωση Αγίας Μαρίνας – Ταξιαρχών με το όνομα του Θεόδωρου Χοχλάκα πρώην Δημάρχου Μυτιλήνης.

Ομόφωνα: Α) εισηγούνται προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης την διαπίστωση ανάγκης για την ονοματοθεσία  της ανώνυμης Δημοτικής  οδού στον Οικισμό Ακρωτήρι έως την διασταύρωση Αγίας Μαρίνας – Ταξιαρχών .

Την διοργάνωση τιμητικής εκδήλωσης για το έργο και την προσφορά του Θεόδωρου Χοχλάκα, με αφορμή την συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατό του.

Την απόδοση της πρέπουσας μετά θάνατον τιμής στον Δήμαρχο Θεόδωρο Χοχλάκα με την ονοματοδοσία οδού στην πόλη της Μυτιλήνης.».

Α. ΕΓΚΡΙΝΕΙ τη διοργάνωση τιμητικής εκδήλωσης για το έργο και την προσφορά του Θεόδωρου Χοχλάκα, με αφορμή την συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατό του.

Β. ΕΓΚΡΙΝΕΙ την απόδοση της πρέπουσας μετά θάνατον τιμής στον Δήμαρχο Θεόδωρο Χοχλάκα με την ονοματοδοσία οδού στην πόλη της Μυτιλήνης.

 

Θέμα 3ο Η/Δ: Πρόταση για προμήθεια και εγκατάσταση αυτόματων πωλητών κάρτας ελεγχόμενης στάθμευσης σε χώρους παρκινγκ της  Μυτιλήνης.

Κατά πλειοψηφία : Α) κάνουν δεκτή την εισήγηση του Προέδρου της Δ/Κ Μυτιλήνης σχετική με την προμήθεια και εγκατάσταση αυτόματων πωλητών κάρτας ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλης της Μυτιλήνης.

Θέμα 4ο Η/Δ: Πρόταση για αξιοποίηση Δημοτικού Ακίνητου Δήμου Μυτιλήνης, επί της οδού Αγίου Συμεών σαν χώρος παρκινγκ Ι.Χ Αυτοκινήτων & Μοτοποδήλατων.

Ομόφωνα: Α) κάνουν δεκτή την εισήγηση του Προέδρου της Δ/Κ Μυτιλήνης σχετική με την  αξιοποίηση Δημοτικού Ακίνητου Δήμου Μυτιλήνης, επί της οδού Αγίου Συμεών  σαν χώρος στάθμευσης -  παρκινγκ  και εισηγούνται τα εξής :

Την δημιουργία χώρου στάθμευσης - παρκινγκ Ι.Χ Αυτοκινήτων & Μοτοποδήλατων   εντός του  Δημοτικού Ακίνητου του Δήμου Μυτιλήνης, επί της οδού Αγίου Συμεών .

Ο χώρος παρκινγκ θα είναι σύγχρονης κατασκευής με ασφαλτικό τάπητα  με αρίθμηση και οριοθέτηση καθώς και με επαρκή  φωτισμό.

Η χρήση του θα είναι αποκλειστικά για παρκινγκ ολιγόωρης παραμονής και όχι μόνιμο παρκινγκ για μεγάλο χρονικό διάστημα  ( εβδομάδες - μήνες  ) φαινόμενο που παρατηρείται σε άλλα δημοτικά παρκινγκ.

Η είσοδος βαρέων οχημάτων θα αποτρέπεται με την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης.

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία