Οι περιπτώσεις του Μουσικού Γυμνασίου Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου είναι διαφορετικές - Tι αναφέρει η ΔΑΚΕ Καθηγητών
Μετά τους προβληματισμούς που εξέφρασε δημοσίως ο συνάδελφος κ. Συκάς Ιωάννης, κρίνουμε πρέπον, να επιλύσουμε τις απορίες του αξιοσέβαστου συναδέλφου μας.
Κατ΄ αρχήν για το ερώτημα «πως παρακάμφθηκε η νομοθετική διαδικασία που προβλέπει ένα μουσικό σχολείο ανά νομό», θα τον παρακαλούσαμε να μας ενημερώσει και να μας προσκομίσει την σχετική νομοθεσία. Τουναντίον στο ΦΕΚ λειτουργίας των Μουσικών Σχολείων γίνεται μνεία για το πώς υλοποιούνται κάποιες διαδικασίες, στην περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα του ενός Μουσικά σχολεία ανά νομό. Επιπλέον ενημερώνουμε τον αγαπητό συνάδελφο ότι τα Μουσικά Γυμνάσια Πτολεμαΐδας και Σιάτιστας βρίσκονται αμφότερα στο νομό Κοζάνης.
Η εισήγηση της καλλιτεχνικής επιτροπής δεν λήφθηκε υπ’ όψη, διότι ούτε αυτή έλαβε υπ’ όψη τα παραπάνω.
Οι περιπτώσεις του Μουσικού Γυμνασίου Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου είναι διαφορετικές. Στην πρώτη περίπτωση υπήρχε το σχολείο, αλλά όχι το κτήριο, ενώ στη δεύτερη υπήρχε το κτήριο και έγινε η προσπάθεια να δημιουργηθεί το σχολείο.
Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ καθηγητών που τυγχάνει να είναι και πρόεδρος της Σχ. Επιτροπής Β’θμιας Εκπαίδευσης δεν είχε κανένα θεσμικό ρόλο στο Δήμο Λέσβου ούτε στο Δήμο Μυτιλήνης.
Ο υπουργός και τοπικός βουλευτής μας κ. Αθανασίου, υποστήριξε και πέτυχε την παράδοση του κτηρίου του ΟΑΕΔ στο Μουσικό Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Λέσβου και πρόεδρος της Σχ. Επιτροπής Β’θμιας Εκπ/σης Δυτικής Λέσβου με πρότασή του προς το Δημ. Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου ζήτησε να παραχωρηθούν οι διαθέσιμες σχολικές εγκαταστάσεις στην Καλλονή, στο Μουσικό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, πρόταση που αποδέχτηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο.
Σχετικά με τη στάση της ΔΑΚΕ Καθηγητών Λέσβου στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων, η άποψή μας είναι ότι στην εποχή μας, η εκλογική διαδικασία με ηλεκτρονικό τρόπο είναι αυτονόητη. Επιπλέον θεωρούμε απαράδεκτο να μείνει ο κλάδος χωρίς εκπροσώπηση στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Αναφορικά με τους σχολιασμούς του πρώην προϊσταμένου δεν μπορούμε να αντιληφθούμε, πως είναι δυνατόν να θεωρείται κάποιος καθηγητής παιδαγωγός και ταυτόχρονα να αγνοεί τους μαθητές από το Σίγρι που διανύουν 90 χλμ, από την Ερεσσό 80 χλμ, από τον Μεσότοπο 70 χλμ, από τον Μόλυβο 60 χλμ και από τον Πολιχνίτο 50 χλμ, όταν αυτές οι αποστάσεις μπορούν να μειωθούν περίπου στο μισό;
Τέλος σχετικά με το δίλλημα του «προσφυγικού», νομίζουμε ότι οι απόψεις μας είχαν γίνει ξεκάθαρες όταν καταθέσαμε ψήφισμα, το οποίο έγινε απόφαση της ΕΛΜΕ Λέσβου πριν 4 χρόνια.
Υ.Γ. Να μας διευκρινίσει τέλος ο κος Συκάς, αν ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στη Δυτική Λέσβο ή στη Μυτιλήνη. Η ερώτηση είναι ρητορική, αφού είναι μόνιμος κάτοικος Μυτιλήνης
Όσο για τους σχολιασμούς του κυρίου Κατράνη, θέλουμε να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στην καινούρια του θέση.
ΔΑΚΕ Καθηγητών Λέσβου