Πολιτική

10/03/2019 - 06:51

Οι αυτοδιοικητικοί του Δήμου «Δυτικής Λέσβου»

Α

νακοινώσεις μετά την Καθαρά Δευτέρα, αναμένονται στο νέο Δήμο Δυτικής Λέσβου, όπου το αυτοδιοικητικό τοπίο προβλέπεται να  ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.
Μέχρι στιγμής, η μόνη σίγουρη υποψηφιότητα για την περιοχή είναι αυτή του Ταξιάρχη Βέρρου, που είναι έτοιμος εδώ και καιρό και το μόνο που περίμενε, ήταν το πράσινο φως με την υπερψήφιση της τροπολογίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο ίδιος δηλώνει στον «Δημοκράτη», ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση του συνδυασμού του, καθώς και των υποψηφίων που θα τον στελεχώσουν. Όπως επισημαίνει, εκτός από τους Μ. Ρούσση, Ταξ. Πνακά και Δημήτρη Αλεξίου, που βρέθηκαν στο πλευρό του από πολύ νωρίς, τον στηρίζουν δεκάδες πολίτες από όλες τις περιοχές του νέου δήμου, που αφήνουν πίσω τους τις κομματικές ταυτότητες και την πολιτική τοποθέτησή τους και μπαίνουν δυναμικά στην προσπάθεια να στηθεί το νέο αυτοδιοικητικό σχήμα της Δυτικής Λέσβου σε γερά θεμέλια και βάσεις.

Την ίδια ώρα, στη Νέα Δημοκρατία επικρατεί χαώδης κατάσταση, δεδομένου ότι οι μνηστήρες για τη θέση του υποψηφίου δημάρχου Δυτικής Λέσβου είναι τέσσερις, και συγκεκριμένα ο Στρατής Κυρατζής, ο Άρης Χατζηκομνηνός, ο Στρατής Καραγεωργίου και ο Απόστολος Αλατζάς.

Και οι τέσσερις αποτελούν γνωστά και προβεβλημένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με ισχυρά ερείσματα στην περιοχή του νέου Δήμου, απ' όπου κατάγονται.

Ο πρώτος που είχε εκφράσει την βούληση να είναι υποψήφιος δήμαρχος, είναι ο Στρατής Κυρατζής, ο οποίος άλλωστε, ήταν και ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος στην παράταξη του Φώτη Ξύδα, που είναι σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου.

Η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Α. Χατζηκομνηνού λέγεται ότι δυσαρέστησε κάπως τον Στ. Κυρατζή, καθώς θεωρούσε ως δεδομένο ότι το κόμμα θα στήριζε τη δική του υποψηφιότητα. Επίσης, εδώ και καιρό ο Απόστολος Αλατζάς είχε εκφράσει την επιθυμία του να είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Οι προθέσεις του Α. Χατζηκομνηνού ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές, σύμφωνα με πληροφορίες, όμως σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο συμμετοχής του στις εκλογές, αν και εφόσον οι συνθήκες είναι ικανοποιητικές.

 

πηγη: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!