Πολιτική

27/05/2024 - 08:34

Ο Λεπέτυμνος δείχνει τον δρόμο...

Με αφορμή τον αγώνα Lesvos Trail ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχης Βέρρος σε μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση περιγράφει με απλά λόγια πως μπορούν να "σωθούν" τα χωριά μας. Ο Λεπέτυμνος με τους λιγοστούς κατοίκους που ποτέ δεν ήταν προορισμός κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει προορισμός! Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου:

Λεπέτυμνος.

Ένας οικισμός λίγων δεκάδων κατοίκων με μηδενική επισκεψιμότητα και στα όρια της εγκατάλειψης.

Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα όμως, για το πως μετατρέπεται σε προορισμό, πως μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αποκτά προοπτική και μέλλον.

Η όρεξη για δουλειά του Προέδρου της Κοινότητας Θέμη Καμμένου, η ιδιωτική πρωτοβουλία και η βοήθεια από τον Δήμο μετέτρεψαν την σίγουρη ερημοποίηση σε ζωή. Βέβαια, όταν φτιάχναμε την Πλατεία, την Παιδική χαρά, το γήπεδο 5Χ5,το Νηπιαγωγείο, τον φωτισμό, τον εξωραϊσμό των κοινοχρήστων χώρων, πολλοί απορούσαν και κάποιοι μας χλεύαζαν. Τώρα βέβαια, άλαλα τα χείλη...

Δεν πειράζει, οι εκατοντάδες επισκέπτες , τις καθημερινές και τα Σ/Κ, έδωσαν την απάντηση...

d

Ήταν ένα πιλοτικό πρόγραμμα, ένα πείραμα που πέτυχε. Θα το εφαρμόσουμε και αλλού, εννοείται. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να παράγει μετρήσιμα αποτελέσματα, δεν πρέπει να αρκείται σε επισκέψεις και σε πολλά και κούφια λόγια.

e

Μοιράσου το άρθρο!