Πολιτική

08/07/2024 - 15:22

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου φέρνει στο νησί μας το Γενικό Διευθυντή Δασών για την κύρωση των δασικών χαρτών

Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ευάγγελο Γκουντούφα για το ζήτημα που ανακύπτει από τη διαφορά ποσοστού των δασικών εκτάσεων κύρωσης δασικών χαρτών του 2010 με κύρωση δασικών χαρτών του 2021, είχε την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη. 

Η Αντιδήμαρχος ενημέρωσε τον Γενικό Διευθυντή Δασών και τους συνεργάτες του για τις εκατοντάδες αντιρρήσεις που έχουν υποβληθεί στη Λέσβο (από ιδιώτες και από τους Δήμους) επί της ανάρτησης των Δασικών Χαρτών αλλά και για τη γενική αμφισβήτηση που επικρατεί στο Δήμο Δυτικής Λέσβου που με την κύρωση του 2021 εμφανίζεται να περιλαμβάνει ποσοστό δασικών εκτάσεων που αγγίζει το 55% της συνολικής του έκτασης. 

Με δεδομένο ότι το ζήτημα είναι εξειδικευμένο και η ενημέρωση σχετικά δεν υπήρξε διαχρονικά η καλύτερη δυνατή, η Αντιδήμαρχος εκπροσωπώντας και την ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου εξασφάλισε την επίσκεψη του κ. Γκουντούφα και των συνεργατών του στο επόμενο διάστημα στη Λέσβο, για μία δια ζώσης ενημέρωση προς κάθε ενδιαφερόμενο και τη συνεργασία της κεντρικής Διεύθυνσης φυσικά με τη Διεύθυνση Δασών Λέσβου. 

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση ήταν παρόντες για τα αντίστοιχα ζητήματα των δικών τους Δήμων, ο Δήμαρχος Χίου Ιωάννης Μαλαφής και ο Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Κωνσταντίνος Σινάνης.   

   

Μοιράσου το άρθρο!