Πολιτική

26/07/2024 - 16:39

Ο βραβευμένος Δήμος Δυτικής Λέσβου σε εκδήλωση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τις δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού των ΟΤΑ

Ο ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΤΑ

Σε ειδική εκδήλωση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα για τις υλοποιούμενες δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού των ΟΤΑ, συμμετείχε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου εκπροσωπούμενος από την Αντιδήμαρχο Ψηφιακής Πολιτικής Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη.  

 

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου στο πλαίσιο του σχεδιασμού εφαρμογής μιας σειράς τεχνολογικών λύσεων για την καθημερινή ζωή των πολιτών και τη λειτουργία του Δήμου και εκμεταλλευόμενος τα οφέλη των νέων τεχνολογιών,  προσπαθεί μέσα από δράσεις στις οποίες συμμετέχει να δώσει προτεραιότητα στην βιώσιμη κινητικότητα, την μείωση του ανθρακικού του αποτυπώματος και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. 

 

Από το 2019 μάλιστα,  υλοποιώντας μία σειρά καινοτόμων έργων Ψηφιακού Μετασχηματισμού έχει κατακτήσει τρία βραβεία, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι προχωρά πραγματικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του προς τους δημότες και στην ψηφιοποίηση γενικότερα της λειτουργίας του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος έχει διακριθεί στο παρελθόν:

  • με το χάλκινο μετάλλιο των Best City Awards 2020 για την πλατφόρμα Διαβούλευσης που λειτουργεί στην σύγχρονη ηλεκτρονική του ιστοσελίδα mwlesvos.gr που κατασκεύασε η εταιρία «Crowdpolicy».
  • με το ασημένιο μετάλλιο των Best City Awards 2023  στην κατηγορία «Αξιοποίηση Τεχνολογιών AI & ML» για την υλοποίηση του αυτόματου ψηφιακού βοηθού (chatbot) “Δυτική Λέσβος Bot”.
  • Με το χάλκινο μετάλλιο των στα Digital Finance Awards 2024 για την ψηφιακή πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών GovPay στην κατηγορία Best Payment Initiative

 

Παράλληλα έχει υποβάλει πρόταση και στη Δράση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης  (Φορέας Χρηματοδότησης), με τίτλο : «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ», (κωδ. Προσκλ. 01, Α/Α ΟΠΣ ΕΣΠΑ : 241, (ΜΙS 6001350), του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και ειδικότερα για την Πράξη : «Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου», συνολικής αξίας € 800.000,00 .

 

Συγκεκριμένα ο Δήμος Δυτικής Λέσβου στοχεύει σε μία ολοκληρωμένη ψηφιακή μετάβαση για την κάλυψη των αναγκών του και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του και διεκδικεί μέσω του σχετικού Προγράμματος τις ακόλουθες εφαρμογές και συστήματα «έξυπνης πόλης»:

• Έξυπνες διαβάσεις πεζών και φιλικές προς ΑΜΕΑ
•   Ολοκληρωμένη υποδομή προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις (Network Firewall, Endpoint security κτλ) και παροχή συστήματος τηλε-εργασίας 
•     Κεντρική ενιαία Πλατφόρμα διαχείρισης - Συλλογής δεδομένων, δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου

Να σημειωθεί τέλος, ότι στο περιθώριο της εκδήλωσης του Υπουργείου, η κα Γιαννή – Κοκκινέλλη είχε την ευκαιρία να συναντηθεί κατ΄ ιδίαν τόσο με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου όσο και με τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο.

 

Μοιράσου το άρθρο!