Πολιτική

30/05/2024 - 17:50

Νέα Αριστερά: 3 εργάσιμες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές η Λέσβος επιστρέφει στις παλιές εποχές της Δεξιάς

Πέντε χρόνια είναι στην κυβέρνηση η ΝΔ και ο κ. Αθανασίου, αλλά  αποφάσισαν τρεις εργάσιμες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές να πραγματοποιήσουν σύσκεψη για  την δίκαιη επίλυση των θεμάτων του κτηματολογίου.

 Συνηθίζουν πάντα πριν τις εκλογές να ρίχνουν στάχτη στα μάτια των πολιτών  υποσχόμενοι παροχές με προεκλογική σκοπιμότητα που στην συνέχεια τις ξεχνάνε. Υποσχέσεις  είχαν δώσει για τους δασικούς χάρτες, τα διαχειριστικά σχέδια βοσκοτόπων, την αύξηση του προγράμματος των μικρών νησιών Αιγαίου με 3,5 εκατ., για την  ενίσχυση μεταφοράς των ζωοτροφών, την πληρωμή του προγράμματος Αμάλθεια στους κτηνοτρόφους, υποσχέσεις επίσης για κανονικότητα στις πληρωμές του Μεταφορικού  Ισοδύναμου και των αγροτικών ενισχύσεων. Τις ίδιες όμως υποσχέσεις  είχαν δώσει και για την επίλυση του  κτηματολογίου πριν δύο χρόνια, αφήνοντάς τες απραγματοποίητες!

Είναι φανερό ότι η σταθερότητα που ευαγγελίζεται ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι τίποτα άλλο από κοροϊδία και στασιμότητα της κοινωνίας. Στασιμότητα, στους μισθούς, στην ακρίβεια, στην αδιαφάνεια, στις απ ευθείας αναθέσεις και στην συγκάλυψη της αλήθειας.

Με την επικείμενη σύσκεψη για το κτηματολόγιο, τρεις εργάσιμες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, η στασιμότητα πλέον γίνεται επιστροφή στο παρελθόν. Στις παλιές εποχές όπου η Δεξιά εξασφάλιζε ψήφους με τον παραγοντισμό και τις πελατειακές σχέσεις υποβαθμίζοντας έτσι την νοημοσύνη των πολιτών στερώντας τους ακόμα και αυτή την αξιοπρέπειά τους.

Η Νέα Αριστερά υποστηρίζει ότι η μόνη ρεαλιστική λύση είναι η επανακτηματογράφιση των περιοχών που έγιναν τα λάθη, χωρίς επί πλέον κόστος για τους πολίτες τους οποίους καλεί, όχι μόνο να αγνοήσουν τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και να την τιμωρήσουν καταψηφίζοντάς την στις ευρωεκλογές. Είναι καιρός πια να δώσουν φωνή στο δίκιο τους.   

 

Μοιράσου το άρθρο!