Πολιτική

30/05/2024 - 12:07

Ν.Ε. Λέσβου ΠΑΣΟΚ: 5 λόγοι για να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ

5 ΛΟΓΟΙ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

Γιατί να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ 

 

1. Γιατί ΚΑΙ αυτές οι εκλογές είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε να την κρίνουν με την ψήφο τους «οι άλλοι». Είτε απέχοντας, είτε ψηφίζοντας «ελαφρά τη καρδία», χωρίς συναίσθηση των συνεπειών της ψήφου μας. Πόσο μάλλον που, πανευρωπαϊκά, η ακροδεξιά σηκώνει κεφάλι κι αν πάρουμε αψήφιστα το γεγονός, ίσως σε λίγα χρόνια το φάντασμα ενός νέου Χίτλερ, να πλανάται πάνω από την Ευρώπη!

2. Γιατί ναι μεν δεν εκλέγουμε κυβέρνηση και Πρωθυπουργό, αλλά το ποιες πολιτικές δυνάμεις θα έχουν «το πάνω χέρι αύριο» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο ΚΑΙ για τις δικές μας ζωές. Η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, στην οποία ανήκει το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί διαχρονικά την εγγύηση ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν ευρωπαϊκές κοινωνικές πολιτικές υπέρ των πολλών και δεν θα υπαγορεύονται όλα από τα συμφέροντα της Αγοράς και των λίγων - ισχυρών που κατά κύριο λόγο υπηρετούν τα δεξιά – συντηρητικά κόμματα.

3. Γιατί από τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα (ΜΟΠ) και τα πακέτα Ντελόρ, μέχρι πρόσφατα το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όλα υλοποιήθηκαν με πρωτοβουλίες ή πιέσεις των Σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων.

4. Γιατί το ΠΑΣΟΚ ανέκαθεν, από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, μέχρι και πρόσφατα με τους ευρωβουλευτές του, προτείνει και στηρίζει, κάθε ευρωπαϊκή πολιτική πρωτοβουλία που έχει στόχο είτε την προώθηση της συνοχής-σύγκλισης των πλούσιων κρατών του Βορρά με τις φτωχότερες χώρες του Νότου, είτε την στήριξη των πλέον ευάλωτων εργαζομένων -  αγροτών μέσω των Ευρωπαϊκών Ταμείων.

5. Γιατί το Κράτος Δικαίου που δέχεται ισχυρά πλήγματα στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια (υποκλοπές, συγκάλυψη κυβερνητικών ευθυνών για εγκλήματα, προσπάθεια κομματικού ελέγχου Ανεξάρτητων Αρχών) μπορεί να προστατευτεί - ενισχυθεί αποφασιστικά με την ενίσχυση της φωνής της ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο εντός της χώρας, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την εκλογή περισσοτέρων Ευρωβουλευτών. Η 8χρονη θητεία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, στα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου αποτελεί την καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό.


Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου

 

Μοιράσου το άρθρο!