Πολιτική

29/12/2010 - 11:21

Να μην αποσυρθούν τα «Pezetel» από τη Λέσβο την αντιπυρική περίοδο 2011

Επιστολή με την οποία ζητά να μην αποσυρθούν τα αεροσκάφη τύπου «Pezetel» της 359 ΜΑΕΔΥ από τη Λέσβο, έστειλε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, ο νομάρχης Λέσβου.

Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Τις τελευταίες ημέρες έχουμε πληροφορηθεί ότι ενόψει του επιχειρησιακού σχεδιασμού αεροπυρόσβεσης για την αντιπυρική περίοδο του νέου έτους (2011), που πραγματοποιείται με ευθύνη του υπουργείου σας, σχεδιάζεται η απόσυρση των δύο αεροσκαφών τύπου «Pezetel» της 359 ΜΑΕΔΥ που καλύπτουν το νησί της Λέσβου σε κάθε αντιπυρική περίοδο και η αντικατάσταση τους με ελικόπτερα μεσαίου τύπου.

Τα τελευταία 10 σχεδόν χρόνια, το Κλιμάκιο Αεροπυρόσβεσης της 359 ΜΑΕΔΥ έχει συμβάλει τα μέγιστα στην έγκαιρη καταστολή των πυρκαγιών και την προστασία του μοναδικού φυσικού και δασικού πλούτου που διαθέτει το νησί της Λέσβου. Σε πολλές περιπτώσεις η παρουσία των αεροσκαφών ήταν πραγματικά καταλυτική, όπως στη πυρκαγιά του 2006 στην περιοχή της Χαραμίδας, η οποία απείλησε κατοικημένες περιοχές πέριξ της πόλης της Μυτιλήνης.»

«Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια ζητάμε επίμονα την ενίσχυση των υφιστάμενων δυνάμεων εναέριας πυρόσβεσης, τουλάχιστον με ένα επιπλέον ελικόπτερο. Αίτημα όμως που δεν έχει ικανοποιηθεί μέχρι σήμερα.»

Κύριε υπουργέ, καταλήγει η επιστολή, είναι τουλάχιστον αδιανόητη αν όχι εγκληματική η οποιαδήποτε ενέργεια του υπουργείου σας, που θα αποδυναμώσει τις δυνάμεις εναέριας πυρόσβεσης στο νησί της Λέσβου. Γι αυτό σας καλώ να ακυρώσετε οποιαδήποτε πρόταση ή σχεδιασμό για την απομάκρυνση των αεροσκαφών τύπου «Pezetel» από τη Λέσβο και να προχωρήσετε αντιθέτως στην περαιτέρω ενίσχυση των εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης.»

Μοιράσου το άρθρο!