Skip to main content
|

"Με συνέπεια κι' ευθύνη ... όλοι για τη Μυτιλήνη !!!" - Οι 5 άξονες - πυλώνες δράσης

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
9'

Οι εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 για τη Δημοτική Κοινότητα της Μυτιλήνης, αποτελούν ορόσημο για το μέλλον της πόλης μας.

Ορόσημο λόγω των διευρυμένων αρμοδιοτήτων που έχουν πλέον με το νέο νομοθετικό πλαίσιο οι Δημοτικές Κοινότητες στη λειτουργία των Δήμων. Κυρίως όμως, λόγω της ιστορικής πρόκλησης που αντιμετωπίζει η πόλη της Μυτιλήνης σήμερα.

Η Μυτιλήνη πρέπει να πάψει να είναι το “χωνευτήρι”  της Ευρώπης και της Ανατολής που είναι τώρα και να αναδιατάξει την ευρωπαϊκή της ταυτότητα, προοπτική και μέλλον. Να γίνει το σταυροδρόμι της πολιτισμικής και οικονομικής ανάπτυξης του Ανατολικού Αιγαίου και της Μεσογείου, εμμένοντας στον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, στην αιολική της παράδοση και στον αστικό της πολιτισμό, με την προάσπιση της κοινωνικής συνοχής της πόλης και των προαστίων της. Η “γκετοποίηση” και η περιθωριοποίηση της πόλης, αποτελεί προσβολή ιστορικής σημασίας για την ιστορία της ανά τους αιώνες.

Το όραμά μας είναι η ασφαλής και ευημερούσα Μυτιλήνη, μέσα απ’ ένα σύνολο δράσεων, με τη συμμετοχή των δημοτών, για την αστική αναγέννηση και την ανάδειξη της ταυτότητάς της. Ένα εγχείρημα που πρέπει να κινηθεί παράλληλα και σύμφωνα προς την οικονομική κατεύθυνση που ταιριάζει στη Μυτιλήνη, για να μην μείνει η ανάπτυξη σύνθημα χωρίς περιεχόμενο.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η κάθοδος στις εκλογές της Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας “Με συνέπεια κι’ ευθύνη … όλοι για τη Μυτιλήνη !!!”, αποφασίστηκε προκειμένου να προτάξουμε όλοι οι Μυτιληνιοί μαζί και ενωμένοι, τους συλλογικούς μας στόχους, οράματα και συμφέροντα του τόπου μας, πάνω από ατομικά μικροσυμφέροντα και κομματικές προκαταλήψεις. Πάνω από τα συνθήματα του ακραίου διχασμού, των λαϊκίστικων λόγων & των ανέξοδων υποσχέσεων, που κυοφορούν κινδύνους και δυναμικές εθνικού διχασμού και ιστορικών καταστροφών.

Στρατηγικός μας σχεδιασμός και όραμα, είναι η οικονομική ευημερία και προοπτική της πόλης μας, μέσα από στοχευμένες δράσεις και μέσα από την υλοποίηση μέτρων που θα βελτιώνουν καθημερινά τη ζωή και την ασφάλεια των συνδημοτών μας.

Ο Συνδυασμός μας είναι ο μοναδικός που διαθέτει και την εμπειρία και τα στελέχη και την πολιτική βούληση να φέρει σε πέρας το έργο αυτό.

Σας καλούμε σε μια ευρεία δημοκρατική συμμετοχή και ενεργοποίηση, προκειμένου να μας εμπιστευτείτε με τη ψήφο σας, για να υλοποιήσουμε το όραμά μας, που είναι και δικό σας όραμα, για τη Μυτιλήνη μας, την πόλη μας !!!

Σας ευχαριστούμε!

Μυτιληνη

ΑΞΟΝΕΣ – ΠΥΛΩΝΕΣ ΔΡΑΣΗΣ

H Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία για τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης “Με συνέπεια κι’ ευθύνη … όλοι για τη Μυτιλήνη !!!”, πέραν των αυτονόητων συνεχών παρεμβάσεων σε όλα τα ζωτικά θέματα, που επηρεάζουν την καθημερινότητα, την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των δημοτών όλων των συνοικιών, θα επικεντρώσει τη δράση της με εισηγήσεις – παρεμβάσεις προς την εκλεγμένη Δημοτική Αρχή του Δήμου Μυτιλήνης, στους 5 παρακάτω άξονες – πυλώνες (οι οποίοι έχουν πλήρη αλληλοσυσχέτιση μεταξύ τους):

 

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΛΗΣ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ   

  • Έναρξη ενεργειών, για τη συντομότερη δυνατή απομάκρυνση του εμπορικού και του επιβατικού λιμένα της πόλης από τη σημερινή τους θέση και μετεγκατάστασή τους στον Καρά Τεπέ (σύμφωνα με την υφιστάμενη προμελέτη). Αξιοποίηση των χώρων που θα απελευθερωθούν, με τη δημιουργία χώρων πρασίνου, στάθμευσης οχημάτων, αθλοπαιδιών, μικροχώρων πολιτισμού, κ.ο.κ.  
  • Οργάνωση λειτουργίας κέντρου πόλης (εσωτερικό λιμάνι – ζεύξη, παλιά πόλη, ιστορικό κέντρο, Επάνω Σκάλα, κ.ο.κ.).
  • Εκτεταμένες πεζοδρομήσεις σε όλο το ιστορικό κέντρο (μόνιμες, όπου είναι εφικτό και περιοδικές “καλοκαιρινές – νυχτερινές”, όπου οι συνθήκες το επιβάλλουν).
  • Πλήρης αναμόρφωση ακτών για τη δημιουργία & αξιοποίηση παραλιών “pocket beaches”, σε όλο το μήκος του παραλιακού άξονα της Μυτιλήνης (από βορά προς νότο).
  • Σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενέργειες για την ανάπλαση, εξωραϊσμό και ανάδειξη ιστορικών σημείων, χώρων και μνημείων της πόλης (Κάστρο & περιφερειακός δρόμος, Αρχαίο Θέατρο & περιβάλλοντες χώροι, Φανάρι, Γενί Τζαμί, αρχαιολογικό πάρκο παλαιάς πόλης, αρχαίο λιμάνι, προσόψεις κτηρίων, δομημένο περιβάλλον – διατηρητέα νεοκλασικά, σπήλαια, παραθαλάσσιο μέτωπο Σουράδας από Ν.Ο.Μ. μέχρι Ακλειδιού, κ.ο.κ.).
  • Χωροθέτηση ειδικών εμπορικών δραστηριοτήτων (ιχθυόσκαλα - ιχθυαγορά, λαχαναγορά, κρεαταγορά, λαϊκές αγορές συνοικιών).
  • Σωστός φωτισμός: Παρεμβάσεις για την αντικατάσταση όλων των παλιών και αντιαισθητικών στύλων της ΔΕΗ. Αντικατάσταση με παραδοσιακές κολώνες φωτισμού και υπόγεια καλωδίωση, ιδιαίτερα στις κεντρικές αρτηρίες.
  • Επεμβάσεις για τον καλλωπισμό και ευπρεπισμό, τόσο του ιστορικού κέντρου, όσο και όλων των συνοικιών και προαστίων της πόλης. Τοποθέτηση διακοσμητικών, κιγκλιδωμάτων, γλυπτών, συντριβανιών και άλλων καινοτομιών, σε διάφορα σημεία της πόλης, που θα επιλέγονται από ειδική επιτροπή αρχιτεκτόνων κατά τακτά διαστήματα.  
  • Δημιουργία περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών, όπου είναι εφικτό, τόσο στο ιστορικό κέντρο, όσο και στις συνοικίες – προάστια της πόλης.
  • Επαναλειτουργία Γραφείου Τουρισμού για παροχή πληροφοριών, στο κτήριο του Παλαιού Λιμεναρχείου.
  • Δυνατότητες παροχής σύγχρονων εφαρμογών “smart cities”, κατά τa πρότυπα  άλλων πόλεων. Διευκόλυνση αδειοδοτήσεων επιχειρήσεων.  
  • Επανίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας, για την εδραίωση της ασφάλειας των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης.
  • Προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων (κυρίως αποδήμων), για τη δημιουργία βιώσιμων επενδύσεων ξενοδοχειακής και τουριστικής υποδομής (συνεδριακό κέντρο, campings, θεματικά τουριστικά προϊόντα, adventures, κ.ο.κ.).    
  • Παρεμβάσεις – διεκδικήσεις προς τις ναυτιλιακές & αεροπορικές εταιρείες, για βελτίωση δρομολογίων, καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και εκλογίκευση της τιμής των εισιτηρίων. 
  • Ανάδειξη των ιστορικών, παραδοσιακών και φυσιογνωμικών χαρακτηριστικών της  ευρύτερης περιοχής (αστικού τοπίου & Χερσονήσου Αμαλής), σε συνεργασία με τις όμορες κοινότητες. Εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδίου τουριστικού marketing, σε συνεργασία με το Δήμο Μυτιλήνης και τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου. Καθιέρωση εποχικών & θεματικών projects (π.χ. μαθητικού, θρησκευτικού, αθλητικού, ιαματικού, γαστρονομικού, περιπατητικού, θαλάσσης με yachts και λοιπών τουριστικών προϊόντων).

ΠΑΙΔΕΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΑΘΛΗΣΗ  

  • Παρεμβάσεις για συνεχή αναβάθμιση της λειτουργικότητας όλων των σχολικών μονάδων.
  • Επιτάχυνση διαδικασιών για τη μετεγκατάσταση του Μουσικού Σχολείου σε σύγχρονο κτήριο.    
  • Καθιέρωση πολιτιστικών δρώμενων (λαογραφία, παραδόσεις, έθιμα, κ.ο.κ.), που θα αναδεικνύουν την ταυτότητα της πόλης. Για να τονωθεί η κάθε γειτονιά, θα θεσμοθετηθούν περιοδικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε κάθε συνοικία – προάστιο. Η πολιτιστική αποκέντρωση θα βοηθηθεί με τη διάθεση δημοτικών ακινήτων, για τη δημιουργία χώρων πολιτισμού στην κάθε συνοικία.
  • Ενδυνάμωση των εποχικών πολιτιστικών projects που έχουν γίνει θεσμοί τα τελευταία 5 χρόνια: “Χριστούγεννα: Η Μυτιλήνη … στα γιορτινά της”, “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης”, “Λεσβιακή Αποκριά: Τα Γιούνια” και  “Πάσχα … στη Μυτιλήνη !!!).
  • Θεσμοθέτηση διοργάνωσης κάθε δύο χρόνια, ενός παγκόσμιου συνεδρίου – συμποσίου, με την ονομασία “Ελύτεια”, προς τιμήν του Μυτιληνιού νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.    
  • Μεταστέγαση και επαναλειτουργία του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης (ΛΟΛΤ).
  • Επιτάχυνση διαδικασιών επιστροφής των πινάκων του ζωγράφου Θεόφιλου, από το Υπουργείο Πολιτισμού, όπου βρίσκονται σήμερα, στη φυσική τους θέση, στο Μουσείο της Βαρειάς. 
  • Αγορά του ελαιοτριβείου στο Ακρωτήρι και μετατροπή του σε Σχολή Εικαστικών Τεχνών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Η γειτνίαση του χώρου αυτού, με τα ιστορικά μουσεία Θεοφίλου και Teriade, ευνοεί ένα τέτοιο εγχείρημα.  
  • Δημιουργία Δημοτικού Ωδείου, Δημοτικής Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Δημοτικής Σχολής Παραδοσιακών & Μοντέρνων Χορών, στο ιδιόκτητο κτήριο του Δήμου, στην Αλυσίδα (τέως Πυροσβεστική).
  • Διαμόρφωση των Παλαιών Σφαγείων σε Ναυτικό Μουσείο, με παράλληλη αξιοποίηση του παράπλευρου καρνάγιου.
  • Δημιουργία σύγχρονης ισόγειας gallery στο Παλαιό Δημαρχείο.
  • Αποπεράτωση του ιστορικού κτηρίου “Γενί Τζαμί” και δημιουργία Μουσείου Μικρασιατικής Ιστορίας & Πολιτισμού.
  • Δημιουργία παραδοσιακής δημοτικής αγοράς με μορφή πολιτιστικού παζαριού, κατά προτίμηση στην Πλατεία των Υπεραστικών ΚΤΕΛ, που χρήζει συνολικής ανάπλασης. Πρόβλεψη για ειδικό χώρο έκφρασης των πλανόδιων καλλιτεχνών. 
  • Θέσπιση προγραμμάτων άθλησης και υγείας για όλες τις ηλικίες και σε κάθε συνοικία, με την αξιοποίηση και συντήρηση των υφιστάμενων αθλητικών χώρων ή με τη δημιουργία νέων, μετά από προτάσεις και σε πλήρη συνεργασία με τα Τοπικά Συμβούλια.
  • Επιτάχυνση διαδικασιών κατασκευής σύγχρονου κολυμβητηρίου ολυμπιακών διαστάσεων, είτε στο σημείο που έχει χωροθετηθεί σήμερα, είτε σε άλλο χώρο (αν αυτός έχει κριθεί ακατάλληλος).  
  • Μετατροπή του εγκαταλειμμένου κλειστού κολυμβητηρίου, σε σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο διεθνών προδιαγραφών. Ταυτόχρονα, εξαγορά και αξιοποίηση του επί δεκαετίες εγκαταλειμμένου όμορου κτηρίου της ΕΑΣΛ (αποθήκες), και μετατροπή του σε πολυχώρο εκδηλώσεων.  
  • Ανάπλαση και αθλητική αξιοποίηση του ιστορικού χώρου του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης. Σε συνεργασία με τη διοίκηση του Συλλόγου, δημιουργία αθλητικού μουσείου, με την ονομασία “Κλεάνθης Παλαιολόγος”.     
  • Δημιουργία σύγχρονου κωπηλατηρίου διεθνών προδιαγραφών, στον κόλπο Γέρας (στην περιοχή Θέρμα).
  • Δημιουργία δημοτικού κέντρου ιππασίας και σκοποβολής στο κτήμα Μπότση (στις ανεμογεννήτριες).
  • Σε συνεργασία με τις όμορες κοινότητες, καθιέρωση ειδικών διεθνών αγώνων “mountain bike”, ποδηλασίας, τριάθλου, αυτοκινήτου “ραλλύ”, κ.ο.κ., στη Χερσόνησο της Αμαλής.  
  • Συνεχής συνεργασία με τα ποδοσφαιρικά σωματεία, για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων και των φθορών, που παρουσιάζονται στα γήπεδα της πόλης.   

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ   

  • Εργοστάσιο Δ.Ε.Η.: Ενέργειες είτε για την οριστική μετεγκατάστασή του, είτε για το δραστικό περιορισμό των ρύπων του, που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία των κατοίκων της βόρειας πόλης.   
  • Επέκταση των ήπιων μορφών ενέργειας (ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά τόξα), στο αιολικό πάρκο Κουτσουμπάρας.
  • Προσπάθεια ανακύκλωσης χαρτιού, αλουμινίου και γυαλιού, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τους περιβαλλοντικούς συλλόγους της πόλης. Έρευνα για βιωσιμότητα μονάδας αξιοποίησης σκουπιδιών και χαρτιού, προκειμένου να παραχθεί ηλεκτρικό ρεύμα (εναλλακτική μορφή ενέργειας).
  • Ενέργειες για την αποπεράτωση του βιολογικού καθαρισμού, σε όλες τις συνοικίες της πόλης, που δεν έχει ακόμη εγκατασταθεί. Χωροθέτηση και κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού στη νότια πλευρά της Μυτιλήνης. Σήμερα η κατάσταση στα νότια προάστια, είναι αφόρητη.
  • Συντήρηση και αποκατάσταση φθορών σε όλες τις παιδικές χαρές. Δημιουργία νέων, βάσει των προτάσεων των Τοπικών Συμβουλίων. 
  • Διαχείριση, προστασία και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, ώστε να περιοριστεί η ανεξέλεγκτη δράση τους, ιδίως στο κέντρο της πόλης. Συνεργασία με το Φιλοζωικό Σύλλογο Λέσβου.  
  • Οργάνωση δράσεων καθαρισμού ακτών, δασών, πάρκων και λοιπών κοινόχρηστων χώρων, καθώς και αναδασώσεων, με τη συμμετοχή εθελοντικών ομάδων (δημοτών, συλλόγων, σχολείων, κ.ο.κ.).
  • Αξιοποίηση των περιαστικών δασών “Τσαμάκια” και “Αγία Κυριακή”, τόσο σαν πάρκα αναψυχής, όσο και σαν κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, για την ανακύκλωση, το composting και την αποκομιδή των απορριμμάτων.
  • Σωστή & δίκαιη κατανομή κάδων απορριμμάτων και πύκνωση δρομολογίων απορριμματοφόρων σε ολόκληρη την πόλη και σε ώρες εκτός κυκλοφοριακής αιχμής. Υπογειοποίηση κάδων, εάν και όπου είναι εφικτό. Αδιάλειπτος έλεγχος ελλείψεων κάδων από όλες τις συνοικίες και τα προάστια της πόλης και τακτικός καθαρισμός τους. Αποφυγή τοποθέτησης κάδων κατά συστάδες, σε ολόκληρη την πόλη και ιδιαιτέρως στο ιστορικό κέντρο.
  • Εφαρμογή “door to door” συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων με μικρά απορριμματοφόρα, από όλα τα εμπορικά & υγειονομικού ενδιαφέροντος καταστήματα του κέντρου της πόλης και με συχνότητα 3 – 4 φορές την ημέρα.
  • Συνεργασία με το Δήμο Μυτιλήνης και την Π.Β.Α. για την προστασία του περιβάλλοντος, βάσει των ευρωπαϊκών οδηγιών και διατάξεων.

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ – ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ  

  • Δημιουργία περιφερειακών parking, σε όλες τις εισόδους της πόλης. Σύνδεσή τους με το κέντρο, με μέσα μαζικής μεταφοράς (mini bus και taxi).  
  • Περιφερειακές μικρές πιάτσες taxi σε κάθε συνοικία και οργάνωση σύγχρονου συστήματος ηλεκτρονικής κλήσης taxi, στο κέντρο της πόλης.  
  • Μεταφορά κεντρικών σταθμών αστικών και υπεραστικών Κ.Τ.Ε.Λ., στις παρυφές της πόλης.
  • Βελτίωση κυκλοφοριακού προβλήματος κέντρου πόλης και προαστίων, με άμεση εφαρμογή συγκεκριμένων απλών προτάσεων, που βασίζονται στη δημιουργία κυκλικών κόμβων (round abouts), σε κρίσιμα σημεία των κεντρικών αρτηριών.
  • Σε επιλεγμένα σημεία του κέντρου της πόλης και των συνοικιών – προαστίων, καθιέρωση συστήματος στάθμευσης οχημάτων των περιοίκων, με χορήγηση ειδικών καρτών, κατά τα πρότυπα εφαρμογής σε άλλες πόλεις.
  • Επαναλειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής.
  • Έλεγχος εύκολης πρόσβασης & στάθμευσης Α.Μ.Ε.Α. σε δρόμους, πεζοδρόμια και υπηρεσίες.
  • Μονοδρομήσεις στενών οδών συνοικιών (ιδίως στη Χρυσομαλλούσα), κατόπιν υποδείξεων των τοπικών συμβουλίων. Δημιουργία πεζοδρομίων, ιδίως σε κεντρικές οδούς που δεν διαθέτουν (π.χ. οδός Βοστάνη).
  • Εξαγορά εγκαταλειμμένων κτηρίων από το Δήμο Μυτιλήνης και μετατροπή τους σε καλαίσθητους χώρους parking, για την ανακούφιση των γειτονιών, ιδιαίτερα στο ευρύτερο κέντρο της πόλης.     
  • Ανάπλαση φθαρμένων και δύσβατων λιθόστρωτων, επισκευή οδοστρωμάτων & ατελειών δρόμων, πεζοδρομίων, φωτιστικών σωμάτων, καθρεπτών ορατότητας  και πινακίδων οδικής σήμανσης.
  • Συνδέσεις διαφόρων προαστίων με άλλα όμορα, μέσω οδικών αρτηριών (π.χ. Πληγών με Ακρωτήρι).  
  • Μεσοπρόθεσμα, αντικατάσταση των σημερινών πινακίδων, με μοντέρνες φωτεινές, στις κεντρικές οδούς. Νοικοκύρεμα και ευπρεπισμός των δρόμων, με ειδικούς χώρους για διαφημιστικές πινακίδες και φωτεινές επιγραφές, καθώς και σωστό σύστημα διαγραμμίσεων για διαβάσεις πεζών.
  • Πλήρης επιτήρηση της κυκλοφοριακής νομιμότητας (παραβιάσεις πεζόδρομων ή μονόδρομων, ανεξέλεγκτο parking οχημάτων, κ.ο.κ.), μέσω της Τροχαίας Μυτιλήνης και της  Δημοτικής Αστυνομίας, που πάση θυσία πρέπει να επανιδρυθεί.
  •  

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΟΤΩΝ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ  

  • Συνεχής διάλογος με τους δημότες και ενεργοποίηση εθελοντικών ομάδων, για όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια, την ποιότητα ζωής, την καθημερινότητα και την τουριστική – πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης.
  • Επέκταση λειτουργίας του υφιστάμενου ανοιχτού τηλεφωνικού & ηλεκτρονικού κέντρου διαλόγου και επικοινωνίας με τους δημότες όλων των συνοικιών της πόλης (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, facebook και social media), προκειμένου να λαμβάνονται προτάσεις, ιδέες και αιτήματα.
  • Ενδυνάμωση του ρόλου των Τοπικών Συνοικιακών Συμβουλίων, ώστε να “ακούγεται” η φωνή του δημότη.
  • Σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια, οργάνωση λαϊκών συνελεύσεων μία φορά το χρόνο στην κάθε συνοικία.
  • Για όλα τα μεγάλα θέματα της πόλης, οργάνωση ανοιχτών διαβουλεύσεων με φορείς, επιχειρήσεις, δημότες και επιστήμονες, πριν τις σχετικές αναθέσεις μελετών, ώστε όλοι να είναι έγκαιρα ενήμεροι. Η μεθοδολογία επιτάσσει: α) την αξιοποίηση υφιστάμενων μελετών, και β) την προκήρυξη παγκόσμιων ανοιχτών διαγωνισμών.   
  • Συνεχής διεύρυνση της υφιστάμενης ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων, με καταγεγραμμένους τους απόδημους της διασποράς.
  • Βάσει της “data base” των αποδήμων, οργάνωση του ετήσιου συνεδρίου των απανταχού απόδημων Μυτιληνιών της διασποράς (και της ευρύτερης περιοχής της χερσονήσου Αμαλής), τον Αύγουστο κάθε έτους, σε συνέχεια των δύο πρώτων που διοργανώθηκαν το 2017 και το 2018.
  • Όραμά μας είναι μια νέα εποχή, αυτή της συμμετοχικής δημοκρατίας, με ανοικτές τις πύλες του διαλόγου με όλους τους δημότες και για όλα τα ζητήματα, που άπτονται της ποιότητας ζωής τους.

 

Δείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο το πλήρες έντυπο με τα βιογραφικά των υποψηφίων

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις