Πολιτική

03/02/2020 - 06:50

Με εντολή εισαγγελέα μαζεύτηκαν τα σκουπίδια από τη Μόρια - Ικανοποίηση εκφράζει η παράταξη "Με πυξίδα τον Πολίτη"

Ανακοίνωση από την Δημοτική παράταξη "με πυξίδα τον Πολίτη"

Νιώθουμε την ανάγκη να εκφράζουμε  την ιδιαίτερη ικανοποίηση για την άμεση ανταπόκριση των εισαγγελικών αρχών  μετά την έκκληση που απευθύναμε για παρέμβαση του Εισαγγελέα με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Όπως καταλαβαίνετε αναφερόμαστε στην απαράδεκτη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί  κυρίως έξω από το ΚΥΤ της Μόριας με τα βουνά των σκουπιδιών που συσσωρεύονταν για μεγάλο διάστημα και για τη συλλογή των οποίων κανένας δεν ένιωθε υπεύθυνος.

Με εντολή  λοιπόν του εισαγγελέα κινητοποιήθηκε ο Δήμος και  η κατάσταση βελτιώθηκε αισθητά.

Θέλουμε όμως εδώ να δηλώσουμε πως οι ήδη λίγοι εργαζόμενοι στην υπηρεσία αποκομιδής του Δήμου επιφορτίστηκαν με ένα ακόμη δύσκολο έργο.

Είναι σίγουρο πως η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Η αυτοθυσία των εργαζόμενων στην καθαριότητα δεν μπορεί να είναι η λύση για την ανικανότητα της κρατικής μηχανής και την έλλειψη σχεδιασμού.

Ο Δήμος άμεσα να απαιτήσει από την κυβέρνηση:

α)Έκτακτη επιχορήγηση για υπογραφή σύμβασης και για τον καθαρισμό της εκτός ΚΥΤ περιοχής, αφού πια εκεί βρίσκεται πολύ μεγαλύτερος πληθυσμός προσφύγων από ότι μέσα στο ΚΥΤ.

β)Την άμεση ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο ΚΥΤ (αυτή τη στιγμή έχουν μείνει 20 από τους 250 περίπου και σε λίγες μέρες δεν θα έχει μείνει κανένας)

γ)Την αύξηση των θέσεων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για πρόσληψη περισσότερων ατόμων αφού η αύξηση του εξυπηρετούμενου πληθυσμού είναι ραγδαία.

Επιτέλους ας απαιτήσει η Δημοτική αρχή του Δήμου Μυτιλήνης από την κυβέρνηση μέχρι να βρει τον τρόπο διαχείρισης του προσφυγικού που τον ψάχνει 6 μήνες τώρα, αντί να πετάει χρήματα για δίχτυα και παραγάδια και να γελοιοποιείται καθημερινά ας δώσει αυτά τα χρήματα τουλάχιστον για να μη μας πνίξουν τα σκουπίδια!!!!

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Ανδρεαδέλλη Βασιλική

Ζερβού Μαρία

Μαλλιαρός Δημήτρης

Χιωτέλλη Εριφύλη

 

Μοιράσου το άρθρο!