Πολιτική

19/05/2023 - 10:28

Μαρία Νικολάρα: Στις 21 του Μάη ψηφίζουμε για αλλαγή!!

Στις 21 του Μάη ψηφίζουμε για αλλαγή!!

Το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής είναι τεράστιο και αφορά στο παρόν και το μέλλον της χώρας και του λαού μας. Μας αφορά όλες και όλους.

Για να ξαναδώσουμε την ελπίδα στους νέους και τις νέες! Για να ξαναζήσουμε με αξιοπρέπεια από τους μισθούς και τις συντάξεις μας! Για ξανανιώσουμε ασφάλεια και σιγουριά ! Για να ζωντανέψουμε ξανά τα νησιά μας και τα χωριά μας! Να διώξουμε μακριά τον φόβο για το αύριο!

Για τη δημιουργία ενός κράτους δικαίου, για την προστασία των δημόσιων αγαθών της παιδείας και της υγείας, την ανακούφιση των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων. Για μια κοινωνία ανεκτικότητας και συμπερίληψης που σέβεται τη διαφορετικότητα και την άλλη άποψη.

-Για μας η Κυριακή της 21ης Μαΐου θεωρείται ημερομηνία ορόσημο. Γιατί είναι πια ορατή η δυνατότητα αλλαγής σελίδας της χώρας με τον σχηματισμό μίας προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας. Γι αυτό καλούμε τους πολίτες να πάμε μαζικά στις κάλπες.

Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. το βράδυ των εκλογών διασφαλίζει τον σχηματισμό μίας προοδευτικής κυβέρνησης και είναι μοναδική ευκαιρία. Κάτι αναγκαίο για τον τόπο και το λαό, αλλά και εφικτό. Μέσα από  προγραμματικές συγκλίσεις με άλλα δημοκρατικά, προοδευτικά και αριστερά κόμματα όπως γίνεται στις 22 απ τις 26 χώρες της ΕΕ. Η αξιοποίηση της απλής αναλογικής, αποτελεί κίνητρο για τους πολίτες να πάνε στην κάλπη. Γιατί κανείς δεν θα κλέψει τη ψήφο τους!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το κυβερνητικό του έργο την περίοδο 2015-2019 έδωσε δείγματα γραφής για όλα τα παραπάνω και μάλιστα μέσα στα μνημόνια και τη χρεοκοπία της χώρας. Απέδειξε ότι όχι μόνο κατάφερε να βγάλει τη χώρα σε ξέφωτο, αλλά με δημοκρατία και μέσα από κοινωνική δικαιοσύνη κράτησε τους πολίτες όρθιους, και άφησε και κομπόδεμα 37 δις που επιτρέπει στη χώρα να δανείζεται, κόντρα στα άδεια ταμεία που παρέλαβε. Απέδειξε επίσης ότι ήταν η μόνη κυβέρνηση με καθαρά χέρια που πέρασε απ τον τόπο , ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι .Και πως το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς δεν είναι μύθος.

Οι προγραμματικές προτεραιότητες μας έχουν βασικούς αποδέκτες τους εργαζόμενους, αλλά και τους άνεργους, τους νέους, τη μεσαία τάξη, τους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους συνταξιούχους. Το αίτημα για «Δικαιοσύνη παντού» συμπυκνώνεται στο τετράπτυχο «αύξηση μισθών – μείωση τιμών – ρύθμιση χρεών – αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος», με τα τρία πρώτα να απαντούν στα μεγαλύτερα προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών .

Οι εκλογές της 21ης του Μάη είναι μια μάχη που θα την δώσουμε συλλογικά. Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, οι φίλοι και οι φίλες, η κοινωνία , οι πολλοί και οι πολλές που βλέπουν τον εαυτό τους μέσα απ το Κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος μας. Γι αυτό απαιτεί και συλλογική προσπάθεια με τους πολλούς και για τους πολλούς, γυναίκες και άντρες που είναι άνεργοι, αγρότες, μισθωτοί, μικροεπαγγελματίες,, συνταξιούχοι, μαθητές, κάτοικοι των χωριών και της πόλης, νέοι και συνταξιούχοι, όλους τους συμπολίτες μας. Έλληνες και αλλοδαπούς. Για να αλλάξουμε μαζί το αποκρουστικό τοπίο που δημιούργησε η διακυβέρνηση της πιο σκληρής δεξιάς των τελευταίων δεκαετιών.

Γιατί θέλουμε να συμβάλλουμε ώστε η ζωή μας ,η καθημερινότητα να γίνει καλύτερη. Πιο ανθρώπινη. Όχι κάποια στιγμή στο μέλλον. Αλλά τώρα. Γιατί αυτό που καθορίζει το μέλλον είναι οι αλλαγές και οι βελτιώσεις του παρόντος. Αλλαγές που κοιτάνε στο μέλλον.

Γι’ αυτούς τους λόγους καλώ τους πολίτες της Λέσβου, της Λήμνου και του Αη Στράτη να συμπορευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ σ’ έναν αγώνα που θα δώσουμε όλοι μαζί, που μαζί θα τον κερδίσουμε και θα φέρουμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ.

  Μαρία Νικολάρα  

Υποψήφια Βουλεύτρια  Ν. Λέσβου  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μοιράσου το άρθρο!