Πολιτική

24/06/2024 - 11:57

Μ. Κομνηνάκα: Η μικρότερη έκταση του φράγματος Τσικνιά θα μπορούσε να καλύπτει μια σειρά ανάγκες

Σε κρίσιμες για τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού υποδομές σε Θεσσαλονίκη και Λέσβο αναφέρθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Μαρία Κομνηνάκα, με τοποθετήσεις κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μελών της από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα για μια σειρά έργα.

Μ. Κομνηνάκα: Η μικρότερη έκταση του φράγματος Τσικνιά θα μπορούσε να καλύπτει μια σειρά ανάγκες 

Στην εν λόγω Επιτροπή τοποθετήθηκε και η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ, αναφερόμενη, συγκεκριμένα, στο φράγμα Τσικνιά, αλλά και αναδεικνύοντας μια σειρά αναπάντητα ερωτήματα για την Εθνική Οδό Καλλονής-Σιγρίου.

Σχετικά με το τελευταίο, ανέγειρε τα ερωτήματα σχετικά με το πότε θα αποζημιωθούν από το αρμόδιο υπουργείο οι ιδιοκτήτες που απαλλοτριώθηκαν τα ακίνητά τους για να ολοκληρωθεί το έργο, μιας και μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ, καθώς και αν έχει ολοκληρωθεί τεχνικά το έργο, δεδομένου ότι μετά τα εγκαίνια του έργου και την παράδοση του δρόμου στην κυκλοφορία έχουν προκληθεί μια σειρά από τροχαία ατυχήματα, λόγω ελλείψεων που έχουν εντοπιστεί σχετικά με την ασφάλεια του οδικού δικτύου.

Σε ό,τι αφορά το φράγμα Τσικνιά, η Μ. Κομνηνάκα επισήμανε ότι από τη δεκαετία του '90 που ξεκίνησε η συζήτηση για τη δημιουργία του έχει περάσει πολλές παλινωδίες έως τη μέχρι σήμερα συμβασιοποίησή του, λόγω του μεγάλου όγκου του, όπως προβλεπόταν σε μελέτη που έγινε. 

Η βουλευτής του ΚΚΕ ανέγειρε, επίσης, προβληματισμούς σχετικά με το αν είναι πράγματι αναγκαίου ένα φράγμα τέτοιου όγκου, για τις συνέπειες που ενδέχεται να έχει στον κόλπο της Καλλονής, αλλά και αν χρειάζεται να υδροδοτεί την πόλη της Μυτιλήνης, όταν υπάρχουν και άλλες πηγές κοντά στην πόλη που θα μπορούσαν να συνεχίσουν να την υδροδοτούν με πιο σωστή διαχείριση.

Στο τέλος, ανέφερε πως η μικρότερη έκταση του φράγματος θα μπορούσε να καλύπτει ανάγκες, όπως για την άρδευση της πεδιάδας της Καλλονής και την υδροδότηση των γύρω χωριών, χωρίς να δημιουργηθεί, παράλληλα, ένα έργο που έχει προβληματίσει σχετικά με τις επιπτώσεις του.

 

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το άρθρο!