Πολιτική

05/07/2023 - 06:52

Κώστα Μουτζούρη θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στις Περιφερειακές εκλογές στο Βόρειο Αιγαίο

Δημοσίευμα από την "Ηβραδυνή" που πάντα έχει έγκυρο ρεπορτάζ από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει με λεπτομέρειες τον "γαλάζιο" σχεδιασμό για τις Περιφερειακές εκλογές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει Κώστα Μουτζούρη. Μάλιστα χαρακτηρίζει δεδομένη η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον Κώστα Μουτζούρη για τις περιφερειακές εκλογές χωρίς κανένα αστερίσκο! Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο ούτε και για εφησυχασμό. Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει το Μέγαρο Μαξίμου και ήδη εκκινεί ο «γαλάζιος» σχεδιασμός για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ΝΔ να επιβεβαιώσει την πολιτική της κυριαρχία , ειδικά σε επίπεδο περιφερειών, όπου και παραδοσιακά εξάγονται τα πολιτικά συμπεράσματα. Ο πρωθυπουργός δεν κρύβει την προσήλωση του ώστε ο εκλογικός χάρτης να βαφτεί ξανά μπλε, λίγους μήνες μετά τον θρίαμβο της 25ης Ιουνίου.

Στο πλαίσιο αυτό οι πρώτες συσκέψεις των στενών συνεργατών του κ.Μητσοτάκη έχουν αρχίσει , ενώ οι αναγκαίες συνεννοήσεις και διαβουλεύσεις "κάτω από τα ραντάρ" με υποψηφίους πραγματοποιούνται πριν από τις εκλογές του Μαίου. Κεντρικό ρόλο σε αυτές παίζουν για μία ακόμα φορά οι κύριοι Μπρατάκος και Νέζης που σκανάρουν ολόκληρη τη χώρα για τον καθορισμό των κατάλληλων υποψηφιοτήτων.

Αυτή την στιγμή, παρά το γεγονός ότι οι υποψηφιότητες πρέπει να οριστικοποιηθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου , οι συζητήσεις με κομβικά πρόσωπα είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Για παράδειγμα θεωρείται δεδομένη η στήριξη του Γιώργου Πατούλη στην περιφέρεια Αττικής, του Απόστολου Τζιτζικώστα στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας , του Σταύρου Αρναουτάκη στην Κρήτη, της Ρόδης Κράτσα στα Επτάνησα , του Φάνη Σπανού στην Στερεά Ελλάδα, του Νεκτάριου Φαρμάκη στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, του Κώστα Μουτζούρη στο βόρειο Αιγαίο , του Γιώργου Χατζημάρκου στο Νότιο Αιγαίο ,του Γιώργου Κασαπίδη στην Δυτική Μακεδονία, του Κώστα Αγοραστού στη Θεσσαλία και του Αλέξανδρου Καρχιμάνη στην περιφέρεια Ηπείρου.

Ανοιχτά παραμένουν δύο μέτωπα για το κυβερνών κόμμα. Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με την εκ νέου υποψηφιότητα του Χρήστου Μέτιου να μην έχει πάρει ακόμα το "πράσινο" φως αλλά και στην Πελοπόννησο όπου ο σημερινός περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας κάθε άλλο παρά σίγουρος θα πρέπει να θεωρείται. Για την συγκεκριμένη θέση μάλιστα προβάδισμα δείχνει να έχει ο βουλευτής Αρκαδίας Παναγιώτης Βλάσσης, ο οποίος θεωρείται ικανός να κρατήσει για μία ακόμα θητεία την Πελοπόννησο σε "γαλάζια" χέρια.

Μοιράσου το άρθρο!