Πολιτική

10/10/2024 - 14:48

«Κόλλησε» το έργο ανάπλασης της προκυμαίας στη Μυτιλήνη - Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για έκπτωση του αναδόχου

Μυτιλήνη: Αποφάσεις για την έκπτωση ή μη του αναδόχου του έργου της προκυμαίας καλείται να πάρει ο Δήμος

Μεγάλες είναι οι καθυστερήσεις στο έργο ανάπλασης της προκυμαίας  και των συνοδών έργων που ξεκίνησαν το 2022 με χρόνο περαίωσης τους 18 μήνες και προϋπολογισμό 7 εκατομμύρια και ο δήμος Μυτιλήνης με ειδική εντολή προς τον εργολάβο για δεύτερη φορά τον καλεί να τηρήσει τη σύμβαση που έχει υπογράψει.

Όπως είπε ο δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας στην ΕΡΤ Αιγαίου «το έργο,  αυτή τη φορά, έχει «κολλήσει» στην οδό Κομνηνάκη και μέχρι το τέλος του χρόνου ο ανάδοχος θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει: , την ανάπλαση από την πλευρά των καταστημάτων από το Ξενοδοχείο Blue Sea  μέχρι το Φανάρι , την πλατεία Σαπφούς, τον κυκλικό κόμβο μπροστά από το ξενοδοχείο Blue Sea αλλά και τον ποδηλατοόδρομο».

Ωστόσο πρόκειται για πολύ μεγάλο μέρος του έργου που είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024 που δόθηκε παράταση στον ανάδοχο, γεγονός που όπως όλα δείχνουν θα οδηγήσει σε έκπτωσή του.

Η ειδική εντολή του δήμου προς τον ανάδοχο εκπνέει την επόμενη εβδομάδα και ο δήμος θα κληθεί αμέσως μετά να πάρει τις αποφάσεις του.

 

Δείτε το βίντεο  με δηλώσεις του Δημάρχου στην ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο!