Πολιτική

28/08/2024 - 14:46

Καθοριστική παρέμβαση Ταξιάρχη Βέρρου για τη Βρίσα

Παράταση ισχύος αδειών επισκευής κτηρίων πληγέντων από το σεισμό της Βρίσας

Μετά και από τις σχετικές παρεμβάσεις του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου στο αρμόδιο Υπουργείου -δεδομένου ότι έως και σήμερα παραμένει σε εκκρεμότητα η υλοποίηση του σχεδίου ανασυγκρότησης της σεισμόπληκτης Βρίσας και της ευρύτερης περιοχής του Πολιχνίτου- με Απόφαση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Τριαντόπουλου εξασφαλίζεται παράταση ισχύος των αδειών επισκευής και ορισμός νέας προθεσμίας υποβολής αίτησης για χορήγηση Έγκρισης και δόσεων Στεγαστικής Συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση ή αποπεράτωση κτηρίων πληγέντων από το σεισμό της 12ης Ιούνη του 2017.

 

 Ειδικότερα αναφέρεται στην Απόφαση ότι:

Η ισχύς των Αδειών Επισκευής κτηρίων πληγέντων από του σεισμό οι οποίες έχουν λήξει ή θα λήξουν εντός του έτους 2024, παρατείνεται έως την 31η Δεκέμβρη 2024.

Ορίζεται νέα προθεσμία, μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2024 υποβολής αιτήσεων με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τους ιδιοκτήτες πληγέντων.

Ορίζεται προθεσμία δύο ετών από την έκδοση της β΄ δόσης για την υποβολή αίτησης για χορήγηση γ΄ δόσης στεγαστικής συνδρομής.

 

Δείτε την απόφαση στο επισυναπτόμενο αρχειο:

Επισυναπτόμενο αρχείο Μέγεθος
Απόφαση Βρίσα.pdf 219.85 KB

Μοιράσου το άρθρο!