Πολιτική

19/06/2024 - 14:03

Καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Agder της Νορβηγίας στο Δήμο Δυτικής Λέσβου - Μια συνεργασία που ωφελεί τον τόπο μας

Άλλη μία αποστολή Καθηγητών από το Πανεπιστήμιο Agder της Νορβηγίας επισκέφτηκε χθες τη Δυτική Λέσβο, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου με το Ίδρυμα που έχει ξεκινήσει από το 2022.

Η σύμπραξη των δύο φορέων που γίνεται με επίκεντρο το Κέντρο Σπουδών που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου στο Μετόχι της Μονής Λειμώνος με αποτέλεσμα πολλές κοινές δράσεις των δύο φορέων ως σήμερα, επισκέψεις στο νησί από σπουδαστές και Καθηγητές καθώς και σημαντικές δωρεές της Διοίκησης του Νορβηγικού Ιδρύματος προς την τοπική κοινωνία της Δυτικής Λέσβου, συνεχίστηκε και φέτος με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Δημήτρη Αλεξίου να υποδέχεται τους Καθηγητές στο Δημαρχείο της Καλλονής.   

Επικεφαλής της αποστολής των Καθηγητών του Νορβηγικού Πανεπιστημίου η Διευθύντρια του Κέντρου Σπουδών στο Μετόχι Kari Grødum η οποία μετέφερε στον Αντιδήμαρχο την πρόθεση της Διοίκησης του Ιδρύματος να στείλει το φθινόπωρο μία ομάδα σπουδαστών που θα επισκεφτεί σχολικές μονάδες του Δήμου, θα εγκαταστήσει υπολογιστές και θα κάνει και μία σχετική εκπαίδευση στους μαθητές σχετικά με τη λειτουργία τους.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας ευχαρίστησε θερμά της Διευθύντρια του Κέντρου Σπουδών και ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας του Δήμου με τον Πανεπιστήμιο που ωφελεί εδώ και χρόνια τον τόπο.

Να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Agder από το 2022 έως σήμερα, μεταξύ άλλων έχει δωρίσει και πάνω από 150 μεταχειρισμένους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν αποδοθεί σε σχολεία και μαθητές της Δυτικής Λέσβου.  

Μοιράσου το άρθρο!