Πολιτική

19/09/2024 - 07:15

Χριστούγεννα στο Δήμο Μυτιλήνης - Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πόλη - Τι περιλαμβάνει ο στολισμός στις Δ.Ε.- Εγκρίθηκε η δαπάνη τεχνικής στήριξης

Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης που αφορά την δαπάνη παροχής υπηρεσιών για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων εορτασμού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς του Δήμου Μυτιλήνης (τεχνική υποστήριξη]

Συνεδρίασε χθες στη Μυτιλήνη Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου  2024 σε τακτική συνεδρίαση η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Μυτιλήνης, με θέμα: Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης που αφορά την δαπάνη παροχής υπηρεσιών για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων εορτασμού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς του Δήμου Μυτιλήνης (τεχνική υποστήριξη] .

Εγκρίθηκε ομόφωνα  το ποσό  85.907,20 ευρὠ  και  η εξειδίκευση δαπανών για για την οργάνωση και στήριξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Αναλυτικά τι περιλαμβάνει για κάθε Δημοτική Ενότητα.

 Δημιουργία Χριστουγεννιάτικου χωριού στη Μυτιλήνη

Περίφραξη του χώρου (µήκος κιγκλιδωµάτων 650 µέτρα)

Τοποθέτηση 4 σπιτάκια για πώληση προϊόντων

Τοποθέτηση σπίτι του  Άη Βασίλη (εξοπλισμένο) 25τ.µ.

Τοποθέτηση σπίτι δημιουργικής απασχόλησης (εξοπλισμένο) 25τ.µ.

Στολισμός όλων των δέντρων και των περιμετρικών θάμνων

Κατασκευή stage εκδηλώσεων

Κατασκευή πύλης εισόδου

Τοποθέτηση 5 κατασκευές Φωτιζόµενες σε διάφορα σηµεία (Θεματικό πάρκο)

Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις σε όλο τον χώρο µε ανεξάρτητους πίνακες 

1. Στη Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης

Τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου ύψους 10,5 µέτρων. Το δέντρο είναι πανομοιότυπο Φυσικού έλατου µε διάµετρο βάσης 5,5 µέτρων. Ο σκελετός του δέντρου είναι μεταλλικός η δε ανάπτυξή του γίνετε µε 5000 τεχνητά κλαδιά τα οποία προσαρμόζονται στο κυρίως στέλεχος τηςκατασκευής, Η Φωταγώγηση του θα γίνει µε 400 µπάλες και το δέντρο θα τοποθετηθεί µπροστά στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης. Τοποθέτηση και ηλεκτροδότηση 2 αγγελάκια του δήµου και µίας ξύλινης φάτνης μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης (ΔΘΜ) Στολισμός της κεντρικής ὀψεως του ΔΘΜ «των δύο Κεντρικών κολονών και των τριών κεντρικών πλαισίων µε κατασκευή μεταλλικού πλαισίου µε λαμπάκια Ιοα θερμού χρώματος» Τοποθέτηση δύο μικρών Αγγέλων (στο τρίγωνο της Μητροπόλεως) Μίσθωση και τοποθέτηση ένα γιγαντοαστέρι στην πλατεία Αλυσίδας Μίσθωση και τοποθέτηση ένα Φωτιζόµενο ελάφι ύψους 5,5 µέτρων στην πλατεία Κυπρίων Πατριωτών Τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικης µπάλας διαμέτρου 250 επι (του δήµου]. σε χώρο που θα υποδείξει η Αντιδηµαρχεία Πολιτισμού και ρευµατοδότησή του. Στολισμός µε Φωτάκια led θερμού χρώματος άνω της κεντρικής εισόδου Παλαιού Δημαρχείου.

2. Στη Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου

Μίσθωση και τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην προκυμαία Πλωμαρίου. ύψους 5 µέτρων. Το δέντρο είναι πανομοιότυπο Φυσικού ἐλατου µε διάµετρο βάσης 2 µέτρων. Ο σκελετός του δέντρου είναι μεταλλικός η δε ανάπτυξή του γίνετε µε 2000 τεχνητά κλαδιά τα οποία προσαρμόζονται στο κυρίως στέλεχος της κατασκευής. Η Φωταγώγηση του θα γίνει µε 3000 φωτάκια led σε θερµό λευκό τα οποία θα λειτουργούν µε πρόγραµµα φωτισμού ελεγχόμενα από κονσόλα Φωτισμού. Ο στολισµός θα γίνει 250 µπάλες διαμέτρου 10-15 cm.

3.Στη Δημοτική Ενότητα Γέρας

Μίσθωση και τοποθέτηση Φφάτνης "Αναγεννησιακού τύπου" από ακρυλική κατασκευή σπηλαίου µε 3D φιγούρες (Χριστός - Παναγία - Ιωσήφ - 3 μάγοι - ζώα) Μίσθωση και τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου στον ΠΑΠΑΔΟ Γέρας. ύψους 5 µέτρων. Το δέντρο είναι πανομοιότυπο Φυσικού ἐλατου µε διάµετρο βάσης 2 µέτρων. Ο σκελετός του δέντρου είναι μεταλλικός η δε ανάπτυξή του γίνετε µε 2000 τεχνητά κλαδιά τα οποία προσαρμόζονται στο κυρίως στέλεχος της κατασκευής. Η Φωταγώγηση του θα γίνει µε 3000 Φωτάκια  τα οποία θα λειτουργούν µε πρόγραµµα Φωτισμού ελεγχόμενα από κονσόλα φωτισμού. Ο στολισµός θα γίνει 250 µπάλες διαμέτρου 10-15 cmΜίσθωση και τοποθέτηση ένα γιγαντοαστέρι.

4.Στη Δημοτική Ενότητα Αγιάσου

Μίσθωση και τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Αγιάσο. ύψους 5 µέτρων. Το δέντρο είναι πανομοιότυπο Φυσικού ἐλατου µε διάµετρο βάσης 2 µέτρων. Ο σκελετός του δέντρου είναι μεταλλικός η δε ανάπτυξή του γίνετε µε 2000 τεχνητά κλαδιά τα οποία προσαρμόζονται στο κυρίως στέλεχος της κατασκευής. Η Φωταγώγηση του θα γίνει µε 3000 φωτάκια ΙΕΏ σε θερµό λευκό (2900 Καινίη) τα οποία θα λειτουργούν µε πρόγραµµα Φωτισμού ελεγχόμενα από κονσόλα φωτισμού. Ο στολισµός θα γίνει 250 µπάλες διαμέτρου 10-15 επι. Μίσθωση και τοποθέτηση Ακρυλικού Άγιου Βασίλη ύψους 2,2 µέτρων µε 3 φωτιζόµενα δώρα.

5. Στη Δημοτική Ενότητα Θερμής

Μίσθωση και τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην παραλία Πύργων Θερμής. ύψους 5 µέτρων. Το δέντρο είναι πανομοιότυπο Φυσικού έλατου µε διάµετρο βάσης 2 µέτρων. Ο σκελετός του δέντρου είναι μεταλλικός η δε ανάπτυξή του γίνετε µε 2000 τεχνητά κλαδιά τα οποία προσαρμόζονται στο κυρίως στέλεχος της κατασκευής. Η φωταγώγηση του θα γίνει µε3000 φωτάκια led σε θερµό λευκό  τα οποία θα λειτουργούν µε πρόγραµµαφωτισμού ελεγχόμενα από κονσόλα Φωτισμού. Ο στολισµός θα γίνει 250 µπάλες διαμέτρου 10-15 cm

6. Στη Δημοτική Ενότητα Ευεργέτουλα

Μίσθωση και τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Ίππειος , ύψους 5 µέτρων. Τοδέντρο είναι πανομοιότυπο Φυσικού ἐλατου µε διάµετρο βάσης 2 µέτρων. Ο σκελετός του δέντρου είναι μεταλλικός η δε ανάπτυξή του γίνετε µε 2000 τεχνητά κλαδιά τα οποία προσαρμόζονται στο κυρίως στέλεχος της κατασκευής. Η Φωταγώγηση του θα γίνει µε 3000Φωτάκια led . Ο στολισµός θα γίνει 250 µπάλες διαμέτρου 10-15 cm

7. Στην Τοπική Κοινότητα Λουτρών

Τοποθέτηση Φάτνης Δήμου Μυτιλήνης "Αναγεννησιακού τύπου" απὀ Ξύλινη κατασκευή φάτνηςµε 30 φιγούρες (Χριστός - Παναγία - Ιωσήφ - 3μάγοι-- ζώα)

Μοιράσου το άρθρο!