Πολιτική

14/04/2016 - 21:06

Χριστιάνα διώξε τον τουρκοφάγο σπίτι του..... γιατί τον κρατάς ακόμη ;

style="font-size: 13.008px; line-height: 20.0063px;">Αντιδράσεις προκαλεί η διαδικτυακή ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, ο οποίος, με αφορμή τις συνεχείς τις παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου στις Οινούσσες και τα Ψαρά από τους Τούρκους, έγραψε, μεταξύ άλλων, στο Facebook, ότι καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος. Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης προχώρησε σε διευκρινιστική τοποθέτηση, αναφέροντας ότι δεν απευθύνεται στον τουρκικό λαό, αλλά στο βαθύ στρατιωτικό κράτος, που με τις γνωστές μεθόδους του προκαλεί το κοινό αίσθημα.
 
Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου κάνει λόγο για «εθνικιστικό παραλήρημα» και «αδιανόητες φράσεις» και ζητά την αποπομπή του και να τοποθετηθεί η ΝΔ για το θέμα. 
Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, αναφέρει ότι αποδοκιμάζει την τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη και σημειώνει πως «φυσικά δεν εκφράζει την Περιφέρεια».
Μετά τις αντιδράσεις, ο αντιπεριφερειάρχης διέγραψε την Πέμπτη την επίμαχη ανάρτηση από το προφίλ του στο Facebook.
 
 
Αναλυτικά η δήλωση Κάρμαντζη
 
«Το σύνθημα των καταδρομέων μας για το οποίο Συμφωνώ Απόλυτα και το εκφράζω απόλυτα με τις ιδιότητες που φέρω με τη σειρά που ακολουθούν ως Έφεδρος Επίλαρχος, πρώην Βουλευτής Χίου και Νυν Αντιπεριφερειάρχης Χίου είναι ότι καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος! Αυτή λοιπόν είναι η πραγματικότητα που πρέπει να λέγεται από τα χείλη όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων απανταχού της γης! Έχουμε ένα γείτονα άθλιο, άπληστο, μπαμπέση, βάρβαρο και απολίτιστο, ένα γείτονα βουτηγμένο στο αίμα, πάντα ύπουλο και επικίνδυνο που καιροφυλακτεί πάντα για να χτυπήσει και να αρπάξει χωρίς οίκτο!
 
»Γνωρίζουμε δε ότι αυτό το αισχρό κράμα των 50 και βάλε Εθνικών και Θρησκευτικών μειονοτήτων το κανάκεψαν και το δημιούργησαν οι άθλιοι μπάσταρδοι της Αναθεματισμένης Δύσης προαιώνιοι εχθροί του Γένους μας με διάφορους άλλους και τώρα πληρώνουν για αυτά που δημιούργησαν και θα πληρώσουν πολλά ακόμα!
 
»Πρέπει να καταλάβουμε ότι μόνο Ενωμένοι Έλληνες, Έλληνες ομόψυχοι, Έλληνες αδελφωμένοι και μονιασμένοι (σ' αυτούς τους Έλληνες χωράνε ακόμα μετανιωμένοι όμως, Φιληδες Τασιες Ρεπουσενες και Σιες) μπορούμε να αντισταθούμε και να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ορδές περιμετρικά του Έθνους μας και μόνο με τις δικές μας δυνάμεις και αλήθεια μπορούμε!!
 
»…Αν το ύφος της γραφής μου ξαφνιάσει κάποιους δεν Ζητώ Συγγνώμη διότι αυτό που μας έχει ρημάξει τελικά είναι ο καθωσπρεπισμός έχοντας χάσει την αυθεντικότητα μας!!» 

 

Δήλωση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, με αφορμή τοποθέτηση του Γεωγραφικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταμάτη Κάρμαντζη:

«Λυπάμαι για την τοποθέτηση του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη.  Την αποδοκιμάζω.  Φυσικά δεν εκφράζει την Περιφέρεια».

 

Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί η κα Καλογήρου δεν στέλνει τον ανεκδιήγητο τουρκοφάγο σπίτι του. Όσο τον κρατάει προσβάλει το λαό του Βορείου Αιγαίου. Κρίμα που η κα Καλογήρου στη δεδομένη στιγμή είναι ένας πολιτικός νάνος χωρίς να έχει το θάρρος να τον στείλει στο σπίτι του και ας κάνει τους τσαμπουκάδες ο κος Κάρμαντζης στο σπίτι του... και όχι ως πολιτικό πρόσωπο.

 

Κρίμα κα Καλογήρου....Κρίμα και ντροπή για όλους μας! 

 

 

Θύελλα αντιδράσεων:

ΙΣΧΥΡΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
                              
                           
Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα τα όσα έγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ Στ. Κάρματζης για τους Τούρκους και για τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο.
Πρόκειται προφανώς για ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα που δεν μπορεί παρά να εκφράζει ένα ελάχιστο μέρος των πολιτών τόσο της Χίου όσο και των νησιών του Βορείου Αιγαίου, γενικότερα.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι απόψεις που μπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν ανεύθυνες αλλά και εθνικά επικίνδυνες αφού δεν τις είπε κάποιος τυχαίος αλλά ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου που η θεσμική του ιδιότητα είναι τέτοια που του δίνει το δικαίωμα να εκπροσωπεί το νησί της Χίου.
Η άποψη του ότι «καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος» και οι αναφορές του ότι  «Έχουμε ένα γείτονα άθλιο άπληστο μπαμπέση, βάρβαρο και απολίτιστο, ένα γείτονα βουτηγμένο στο αίμα, πάντα ύπουλο και επικίνδυνο που καιροφυλακτεί πάντα για να χτυπήσει και να αρπάξει χωρίς οίκτο! » είναι επικίνδυνες
Η διαπίστωση του δε ότι «Γνωρίζουμε ότι αυτό το αισχρό κράμα των 50 και βάλε Εθνικών και Θρησκευτικών μειονοτήτων το κανάκεψαν και το δημιούργησαν οι άθλιοι μπάσταρδοι της Αναθεματισμένης Δύσης» δείχνει ότι ο Αντιπεριφερειάρχης βρίσκετε σε πλήρη σύγχυση και ότι δεν μπορεί να ασκεί με ευθύνη τα καθήκοντα του.
Για αυτό πρέπει άμεσα η Περιφερειάρχης αλλά και η Περιφερειακή παράταξη που ανήκει ο κος Στ. Κάρματζης να πάρουν θέση.
Η Χίος όπως και τα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου βρίσκονται αυτή την στιγμή σε μια κρίσιμη καμπή, τόσο το μεταναστευτικό – προσφυγικό όσο και η οικονομική κρίση απαιτούν υπεύθυνες πολιτικές και όχι απλοϊκές αναλύσεις κατώτατου επιπέδου.  Οι ευθύνες της Περιφερειάρχη που αφήνει να «υπάρχουν» στο ηγετικό επίπεδο της Περιφερειακής Αρχής τέτοιες απόψεις είναι μεγάλες

ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΒΙΝΙΣΜΟΥ

Με ένα αχαρακτήριστο πολιτικά και ηθικά παραλήρημα στο διαδίκτυο, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, πρώην βουλευτής Χίου της ΝΔ, επιχειρεί να σπείρει το μίσος ανάμεσα σε ελληνικό και τουρκικό λαό.

Με το πατριδοκάπηλο, πολεμοκάπηλο, σοβινιστικό μήνυμά του, διεκδικεί δάφνες από Μπαλτάκους, Καρατζαφέρηδες και Χρυσαυγίτες, υιοθετώντας και προβάλλοντας άθλια συνθήματα του τύπου "καλός Τούρκος είναι μόνο ο νεκρός Τούρκος". Διαδίδει αυτάρεσκα τη λογική του "πας μη Έλλην βάρβαρος" και ουσιαστικά αυτοανακηρύσσεται σε ένα από τους ηθικούς αυτουργούς της μισαλλοδοξίας που επιδείχτηκε πρόσφατα απέναντι στους πρόσφυγες από τον εσμό των φασιστών στη Χίο. Σε τελευταία ανάλυση, δίνει άλλοθι στους σοβινιστές της Άγκυρας.

Ρωτάμε ευθέως:

Έχει την κάλυψη της ΝΔ με την οποία εκλέγεται; Η Περιφερειάρχης, κ. Καλογήρου, της παράταξης της οποίας ο εν λόγω κύριος είναι στέλεχος, θα αρκεστεί σε μια απλή φραστική αποδοκιμασία;

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Β. Αιγαίου και Δήμου Χίου, καταδικάζουμε απερίφραστα το κήρυγμα μίσους του κ. Κάρμαντζη. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν εκφράζει το λαό των ακριτικών μας νησιών που έχει ζήσει από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα του σοβινισμού και μεγαλοϊδεατισμού και γνώρισε στο πετσί του τον πόλεμο και την προσφυγιά.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

 


 

Δήλωση

του Περιφερειακού Συμβουλίου της Ανταρσίας στο Αιγαίο

Ανδρέα Μπάλλα, για το εθνικιστικό

παραλήρημα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου

Σταμάτη Κάρμαντζη:

 

«Η δημόσια δήλωση, διαμέσου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, «καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος» αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο του ρατσιστικού και εθνικιστικού κατήφορου στην παράταξης της πλειοψηφίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Η Περιφερειάρχης Χριστιάννα Καλογήρου, αποδοκίμασε τις δηλώσεις του κ. Κάρμαντζη αλλά τον διατηρεί στην θέση του. Άλλωστε και η ίδια μια εβδομάδα νωρίτερα απαιτούσε να σταματήσει  η επίκληση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να συνεχιστούν οι απελάσεις προσφύγων στην Τουρκία.

 

Οι δηλώσεις του κ. Κάρμαντζη είναι το αποτέλεσμα της στενής σχέσης της Ν.Δ. (στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου) και της παράταξης της κ. Καλογήρου με τους πιο σκοτεινούς κύκλους της ακροδεξιάς.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατ’ επανάληψη έχει καταγγελθεί ο κ. Κάρμαντζης για τις ρατσιστικές του δηλώσεις σε βάρος των προσφύγων.

 

Η δήλωση του κ. Κάρμαντζη ούτε τυχαία, ούτε αυθόρμητη ήταν. Αποτελεί σαφή προσπάθεια των κύκλων της ακροδεξιάς και του παρακράτους της Χίου, να δείξουν ότι δεν κάμπτονται από την πανελλαδική κατακραυγή που δημιούργησε το πογκρόμ που έστησαν σε βάρος τον προσφυγών, στο λιμάνι της Χίου, το βράδυ της Πέμπτης 7 Απριλίου.

 

Το λαϊκό κίνημα θα δώσει την απάντηση που πρέπει στο εθνικιστικό παρακράτος και την ακροδεξιά». 


Σχολιάζοντας την ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κάρμαντζη, ο Βασίλης Μπάλλας, περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου με τον Οικολογικό Άνεμο έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Επιεικώς απαράδεκτες είναι οι δηλώσεις του κ. Κάρμαντζη, που εκθέτουν και προσβάλλουν το θεσμό της Περιφέρειας, αλλά και όλο το νησί της Χίου. Σε μια περίοδο βαθιάς κοινωνικής και οικονομικής κρίσης της κοινωνίας μας, σε μια περίοδο όπου όλοι πρέπει να συζητάμε για ειρήνη των λαών, σε μια περίοδο που η νεολαία των νησιών μας διαμορφώνει διαπολιτισμικό χαρακτήρα ο κ. Κάρμαντζης αφενός μεν υιοθετεί ακροδεξιές θέσεις, προσβάλλοντας τους πολίτες της γειτονικής χώρας αφετέρου δε θέτει σε κίνδυνο όλη την οικονομική ζωή του νησιού που τα τελευταία χρόνια με τις επισκέψεις των τούρκων τουριστών έχει πάρει μια βαθιά ανάσα.  Καταλαβαίνει ο κ Κάρμαντζης τις επιπτώσεις στον τουρισμό του νησιού εάν μεταφερθούν οι δηλώσεις του στα τουρκικά ΜΜΕ;
Καλούμε την κυρία Καλογήρου να επαναφέρει τον κ Κάρμαντζη σε τάξη ειδάλλως θεωρούμε ότι υιοθετεί τις ακραίες απόψεις του και είναι συνυπεύθυνη για ό,τι συμβεί.»
 
Βασίλης Μπάλλας, 
 
 

Μοιράσου το άρθρο!