Πολιτική

23/07/2024 - 12:06

H Μυτιλήνη αποκτά ηλεκτρικά ποδήλατα

Υπογραφή σύμβασης για την εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων στον Δήμο Μυτιλήνης

Υπεγράφη σήμερα Τρίτη 23 Ιουλίου από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα η σύμβαση για την εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων στο πλαίσιο του έργου «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ» παρουσία του Προέδρου Ιγνάτη Λασκαρίδη και του Ειδικού Γραμματέα Δημήτρη Δημητριάδη από το ΔΣ του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και στελεχών των υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης.

To έργο αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων για τον Δήμο Μυτιλήνης. Το σύστημα θα δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν χωρίς χρέωση ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης που θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου, τα οποία θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης και θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 310.000 ευρώ και ο χρόνος υλοποίησής του είναι έως οκτώ μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ο κ. Χριστόφας δήλωσε σχετικά: «Αποτελεί βασική προτεραιότητά μας ως Δημοτική Αρχή η ενίσχυση της μικροκινητικότητας και της χρήσης του ποδηλάτου όχι μόνο στην πόλη της Μυτιλήνης αλλά και στους οικισμούς του Δήμου μας. Σε  αυτό το πλαίσιο, η υπογραφή  της σύμβασης αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, ώστε την επόμενη άνοιξη να έχουμε εγκατεστημένο και πλήρως λειτουργικό το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, που θα επιτρέπει σε κατοίκους και επισκέπτες να επιλέξουν το ποδήλατο ως ένα εναλλακτικό μέσο για την μετακίνησή τους αλλά και για να γνωρίσουν τον τόπο μας και τα αξιοθέατά του».

Μοιράσου το άρθρο!