Πολιτική

27/10/2024 - 15:56

H εθνική ... απάντηση του Κώστα Μουτζούρη!

Με ανάρτησή του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου απαντά σε δημοσιεύματα ότι "η Τουρκία αμφισβητεί ξανά τη Λέσβο και Χίο" και στα όσα έχουν ειπωθεί τον τελευταίο καιρό με την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και την πρόσφατη βράβευση του Ραχμί Κοτς. Αναλυτικά η ανάρτηση του Περιφερειάρχη:

Τα εθνικά δίκαια και δικαιώματα της Ελλάδας ειναι διαχρονικως σταθερα, απαράγραπτα, αδιαπραγμάτευτα και συμφωνα με το διεθνές δικαιο. Ουδεις δύναται να το αγνοήσει αυτο ουτε να το παραβλέψει. Ουδεις και κυριως οι κυβερνώντες.

Η επιδίωξη να αναπτυχθούν περισσοτερο οι επιχειρηματικές, τουριστικές, πολιτισμικές επαφες και ανταλλαγές με ολες, ει δυνατον, και ιδιαιτερα τις αμεσα γειτονικές χωρες ειναι θεμιτή και επιδιωκτεα. Ειδικα απο τους αιρετούς με ορίζοντες. Αλλοιμονο αν επιδιώκονται σχεσεις με χωρες χιλιαδες χιλιόμετρα μακρια και αγνοούνται οι σχεσεις με διπλανές, απο τις οποιες ειναι ευκολη η ανταλλαγή σε ολη την διαρκεια του ετους.

Ακριβως το ιδιο συνεβη με την Ελλάδα και γειτονικές χωρες, οπως η Βουλγαρία, η Γιουγκοσλαβία, τα Σκοπιά, με τις οποιες ειχε (ή και εχει) τεραστια εθνικά προβληματα η χωρα μας. Προβληματα μεχρι και κατοχης τμηματων μας. Και ομως, η Βορεια Ελλάδα κατακλύζεται καθε ετος απο επισκεπτες (Χαλκιδική, Θασος, Ασπροβάλτα, Πιερία, Λημνος κ.α.).

Μοιράσου το άρθρο!