Πολιτική

02/07/2024 - 09:28

Γεμάτος καλές ειδήσεις ήταν ο Ιούνιος στο Δήμο Δυτικής Λέσβου

Ο καθιερωμένος μηνιαίος απολογισμός από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου

Επειτα από συντονισμένες ενέργειες που ξεκίνησαν το 2023 ο Δήμος και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου εξασφάλισαν την ίδρυση του μοναδικού για το Βόρειο Αιγαίο Κέντρου Καινοτομίας, στο κτήριο του παλαιού σχολείου της Ανεμώτιας.

✅💡Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης των φωτιστικών του Δήμου, με νέα φωτιστικά, αναβαθμίζοντας το δημοτικό φωτισμό με την εγκατάσταση συνολικά 9.000 σύγχρονων φωτιστικών LED δέσμης

🚧Τα πρώτα μηχανήματα έκαναν την εμφάνισή τους και το έργο συνολικού προϋπολογισμού της τάξης των 3 εκ. ευρώ, ξεκίνησε και επίσημα για την αναβάθμιση του Σταδίου Πολιχνίτου σε ένα από τα μεγαλύτερα του Βορείου Αιγαίου.

🚧Ξεκίνησαν οι εργασίες και για ένα ακόμη αθλητικό έργο, του γηπέδου της Άγρας

✅4 ακόμη πυροσβεστικά οχήματα προστίθενται στο μηχανοκίνητο στόλο του Δήμου

✅Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον χώρο στάθμευσης Μανταμάδου.

⏭️Το μεγάλο έργο κατασκευής του δρόμου της «Ποταμιάς», βρίσκεται πλέον στη Β΄ φάση του με τις εργασίες ασφαλτόστρωσής του να φτάνουν σε μήκος τα 3 χλμ. από τα συνολικά εννέα που προβλέπεται.

📌Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος συναντήθηκε με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη παρουσιάζοντάς της μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στη Δυτική Λέσβο γύρω από έργα πολιτισμού και προοπτικές, ζητώντας την παρέμβασή της για κάποιες ειδικές υποθέσεις, με εκτενή αναφορά και στα εκτελούμενα έργα στην περιοχή.

👉Η κεραμική τέχνη του Δημήτρη Κουβδή (Άγιος Στέφανος Μανταμάδου Λέσβου), εγγράφηκε στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO στην Ελλάδα, από το Υπουργείο Πολιτισμού, έπειτα από σχετικό από το 2022 αίτημα της Προέδρου του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Τουρισμού, Αθλητισμού Δήμου Δυτικής Λέσβου, Αφροδίτης Βατή, σε συνεργασία με την Ιστορικό-Μουσειολόγο και πρόεδρο της ΑΜΚΕ Ελληνικού Σχολείου Προυσού, την κα. Λεωνή Π. Θανασούλα. Η εξέλιξη αυτή συμβάλει τα μέγιστα στη διαφύλαξη και ανάδειξη της σημαντικής κεραμικής παράδοσης του Μανταμάδου τόσο σε τοπική όσο και υπερτοπική κλίμακα, στην προβολή του τόπου μας και ιδιαίτερα της ευρύτερης περιοχής του Μανταμάδου, καθώς και της κεραμικής τέχνης στην οποία διακρίνεται.

➡️Στο πλαίσιο του σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας που είχε υπογραφεί μεταξύ του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου και του Διευθυντή του ΔΙΕΚ στη Μυτιλήνη Νίκου Μακαρώνη το Φεβρουάριου του 2022, για να εξασφαλιστεί η ευκολότερη πρόσβαση στη δυνατότητα απόκτησης επαγγελματικής κατάρτισης και στους κατοίκους της Δυτικής Λέσβου, επισφραγίστηκε πριν λίγες ημέρες ότι από το καλοκαίρι το ΔΙΕΚ Μυτιλήνης θα λειτουργήσει και στην Καλλονή (στο κτήριο του ΕΠΑΛ) με δύο αρχικά ειδικότητες.

δ
Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη παρουσία και του Προϊσταμένου της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Τριανταφυλλίδη

✍️Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δυτικής Λέσβου παραχωρείται έναντι συμβολικού τιμήματος στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου Λέσβου, το εγκαταλειμμένο και μηδέποτε αξιοποιημένο δημοτικό κτήριο του ΚΑΠΗ (μετέπειτα Γηροκομείο Άντισσας), προκειμένου να μετατραπεί σε κέντρο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και χώρο φιλοξενίας φοιτητών από όλο τον κόσμο.

🇬🇷Στις εκδηλώσεις τιμής για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Ψαρών στις 22 Ιουνίου του 1824 συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ευρισκόμενος στο ηρωικό νησί από την περασμένη Παρασκευή έως και την Κυριακή.

📌Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, υλοποιεί το Δωρεάν Καλοκαιρινό Πρόγραμμα «Είμαστε Νησιώτες για τα παιδιά.

Μοιράσου το άρθρο!