Πολιτική

27/09/2024 - 15:43

Έργα Κώστα Μουτζούρη στον Δήμο Μυτιλήνης

Δηλώσεις Κώστα Μουτζούρη και Παναγιώτη Χριστόφα

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης  και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας παραχώρησαν κοινή Συνέντευξη Τύπου σήμερα στην αίθουσα του Περιφερειακού Καταστήματος.

Παρόντες ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Κώστας Αρώνης, Στρατής Κυρατζής Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής, Αναστασία Αντωνέλλη, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νίκος Μάρκου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Νίκος Σπανός και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Γιώργος Πλακωτάρης.

Ο Περιφερειάρχης  υπέγραψε την πρόσκληση του έργου «Προστασία και ανάδειξη της δημόσιας πολιτιστικής κληρονομιάς στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της πόλης της Μυτιλήνης» δαπάνης 9.000.000 €.

Στην συνέχεια ανακοίνωσε την εκπόνηση μελετών τις οποίες πρότεινε ο Δήμος Μυτιλήνης και οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από Εθνικούς Πόρους της Περιφέρειας.

 

-          Μελέτη επισκευής και διαρρύθμισης κτιρίου «Κατσάνειου» και μετατροπή του σε Βρεφονηπιακό Σταθμό δαπάνης 298.553,12 €

-          Μελέτη επισκευής και Διαρρύθμισης Πρώην Κτιρίου Πυροσβεστικής και μετατροπή του σε Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων 284.706,18 €

-          Μελέτη επισκευής κτιρίου πρώην Δημαρχείου Πλωμαρίου και Διαμόρφωση Πλατείας 326.577,28 €

Ο Περιφερειάρχης υπέγραψε επίσης την Συνέχιση του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Α.με.Α « Η ΚΥΨΕΛΗ» δαπάνης 776.800 €.

Τέλος με απόφαση Περιφερειάρχη συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Μυτιλήνης  δαπάνης 552.900 €

 

Αμέσως μετά τις  ανακοινώσεις  ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

« Είναι μια  σημαντική συνέντευξη η σημερινή  καθώς ανακοινώνουμε έργα που σχεδιάζονται σε συνεργασία με τον Δήμο Μυτιλήνης. Υπάρχει συνεργασία και με τον Δήμαρχο και με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Σπανό, υπάρχει συνεργασία όλων των εμπλεκομένων Αντιπεριφερειαρχών και Υπηρεσιακών παραγόντων. Ως Περιφέρεια ευνοούμε το κοινωνικό πρόσωπο, θέλουμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις και να υλοποιήσουμε έργα που έχουν κοινωνικό αντίκτυπο και μέσω του ΕΣΠΑ μας δίνετε η ευκαιρία αυτή. Είμαστε δίπλα στην κοινωνία και στις ανάγκες της».

 

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Χριστόφας δήλωσε:

«Ευχαριστούμε τον κ. Περιφερειάρχη για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα μας καθώς μέσα σε ελάχιστες ημέρες προχώρησε τις διαδικασίες και υπέγραψε σημαντικές μελέτες και προσκλήσεις για το ΕΣΠΑ. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Κυρατζή και Χατζηκυριαζή καθώς και τον κ. Πλακωτάρη για την συνεργασία που έχουμε. Οι τρείς μελέτες που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης αφορούν σημαντικά έργα που θέλουμε να υλοποιήσουμε αλλά δεν είναι μόνο αυτά.  Ο Περιφερειάρχης μέσω του ΕΣΠΑ χρηματοδοτεί και άλλα έργα  που αφορούν τον Δήμο Μυτιλήνης, όπως τον δρόμο Ακράσι – Δρώτα, το Αθλητικό Κέντρο στην Αγία Κυριακή, τις Γωνίες Ανακύκλωσης, τον ποδηλατοδρόμο στο αεροδρόμιο τις μελέτες του οποίου ενεργοποιούμε. Είναι έργα σημαντικά για την ανάπλαση της πόλης και του Δήμου μας γενικότερα και τον ευχαριστώ».

 

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου δήλωσε:

«Είναι μια σημαντική μέρα για τον Σύνδεσμο και θέλω να ευχαριστήσω την Διαχειριστική Αρχή και τον κ. Πλακωτάρη με τους συνεργάτες του, τα στελέχη του Συνδέσμου, τον κ. Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες για την άψογη και αποτελεσματική συνεργασία που έχουμε. Ανοίγουμε νέο κεφάλαιο ενισχύουμε τον κοινωνικό μας ρόλο και σε αυτή την προσπάθεια είναι μεγάλη υπόθεση να έχουμε τον Περιφερειάρχη δίπλα μας και να μας στηρίζει».

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κυρατζής δήλωσε:

« Έχουμε άριστη συνεργασία με τον  Δήμαρχο και θεωρώ πως θα ανταπεξέλθουμε στην απορρόφηση των χρημάτων του ΕΣΠΑ. Ο Δήμος Μυτιλήνης με την βοήθεια του Περιφερειάρχη, της Περιφερειακής Αρχής θα αλλάξει γιατί έχει 55 εκατομμύρια ευρώ να απορροφήσει και θα τον στηρίξουμε σε αυτό».

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χατζηκυριαζής δήλωσε:

Η συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου είναι αναγκαία για να υπάρξει αποτέλεσμα προς όφελος των πολιτών.  Με την στήριξη του Περιφερειάρχη, τον εξαίρετο Προϊστάμενο της Διαχειριστικής κ. Πλακωτάρη προχωράμε στην υλοποίηση έργων που θα αλλάξουν την καθημερινότητα όλων».

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αρώνης δήλωσε:

« Η Περιφερειακή Αρχή με μπροστάρη τον Περιφερειάρχη κάνει πρωταθλητισμό έργων και αξιοποιεί κονδύλια υπέρ των πολιτών. Με την συνεργασία όλων μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά».

 

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντωνέλλη δήλωσε:

« Θέλω να συγχαρώ τον  κ. Σπανό για την εξαιρετική δουλειά που κάνει στον Σύνδεσμο, προχωρώντας έργα με την βοήθεια της Περιφέρειας».

 

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μάρκου δήλωσε:

« Στο σύντομο διάστημα που βρίσκομαι στην Μυτιλήνη έχω διαπιστώσει πως υπάρχει μια άριστη συνεργασία της Περιφέρειας, των Αντιπεριφερειαρχών με τον Δήμο, τις υπηρεσίες, την Διαχειριστική και διακρίνω πως υπάρχει μια δεμένη ομάδα. Σας συγχαίρω για αυτό».

 

Μοιράσου το άρθρο!