Πολιτική

25/04/2023 - 15:49

Εκλογές! Ξανά Πρόεδρος στη Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης ο Αλέκος Κουζινόγλου

Τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης συνήλθε το συμβούλιο της Κοινότητας σε ειδική, δια ζώσης συνεδρίαση, προκειμένου τα μέλη της να προβούν στην εκλογή του Προέδρου του Συμβουλίου για το υπόλοιπο της παρούσας δημοτικής περιόδου (έως 31.12.2023), σε συμμόρφωση με τις διατάξεις του άρθρου 79Α του Ν. 3852/2010, όπως προστέθηκε με το άρθρο 10 του Ν. 5043/2023 (Α’ 91).

Υποψήφιοι ορίστηκαν:

- από τον πρώτο κατά σειρά εκλογής συνδυασμό «Με συνέπεια κι ευθύνη … όλοι για τη Μυτιλήνη !!!», ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλος, Αλέκος Κουζινόγλου

- από τον δεύτερο κατά σειρά εκλογής συνδυασμό «Ελεύθεροι Πολίτες», ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλος, Νίκος Παπαγιαννίδης.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας επί οχτώ ψηφισάντων μελών, είχαν ως εξής:

ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΥΖΙΝΟΓΛΟΥ πέντε (5) σταυροί προτίμησης

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ τρεις (3) σταυροί προτίμησης

και επανεκλέχτηκε πρόεδρος του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΥΖΙΝΟΓΛΟΥ.

Ο Πρόεδρος αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Συμβουλίου για τη στήριξη και τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια από το 2019, τόνισε ότι πέραν της διαδικασίας εναρμόνισης με τη νέα νομοθεσία για την εκλογή του Προέδρου, το βασικό είναι να αποκτήσουν μελλοντικά οι Κοινότητες πιο σημαντικό ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση, με το κράτος και τους δήμους να τους αποδίδουν ουσιαστικές αρμοδιότητες καθώς και επαρκείς ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους ώστε να μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους και την ανάπτυξη των χωριών και των πόλεων.

Μοιράσου το άρθρο!