Πολιτική

09/08/2024 - 15:56

Είναι γεγονός! Πέφτει άσφαλτος στο δρόμο Αγ. Στέφανος - Παλιός

Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος αναφέρει: 

Όνειρο δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα. Ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση του δρόμου Αγ. Στέφανος - Παλιός

 

Το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αφορά στην εκτέλεση εργασιών για την ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου δρόμου, ο οποίος διοικητικά ανήκει στην Δημοτική Ενότητα Μανταμάδου του Δήμου Δυτικής Λέσβου και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Άγιος Στέφανος με Παλιό. Η υφιστάμενη κατάσταση του αγροτικού δρόμου είναι χωματόδρομος, ενώ το συνολικό μήκος του δρόμου, όπου θα γίνουν οι επεμβάσεις είναι 6.200μ. και το πλάτος του καταστρώματος κυμαίνεται από 4,00μ. έως 7,00μ.

Επιγραμματικά οι εργασίες που περιλαμβάνει το έργο που είναι πλέον λίγο πριν την ολοκλήρωσή του: 

Α) ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ: Διαμόρφωση της σκάφης της υφιστάμενης οδού και εξυγίανση του καταστρώματος της οδού.

Β) ΤΕΧΝΙΚΕΣ– ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΕΡΓΑ: Διευθέτηση της ροής των όμβριων υδάτων προς τα υφιστάμενα τεχνικά, με την κατασκευή κρασπεδόρειθρου, 3 στην εσωτερική πλευρά του δρόμου. Τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων από γαλβανισμένους σωλήνες στις εισόδους των φρεατίων. Τοποθέτηση πλαστικών σωληνωτών σε εισόδους ιδιοκτησιών. Αντικατάσταση τεχνικών σωληνωτών οχετών με νέα.

Γ) ΟΔΟΣΤΡΩΣΙΑ –ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ: Θα γίνει ασφαλτόστρωση της οδού, σε όλο το μήκος της και θα τοποθετηθούν μονόπλευρα στηθαία ασφαλείας και ρυθμιστικές πινακίδες.

Μοιράσου το άρθρο!