Πολιτική

20/09/2023 - 07:33

Έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος Μιχάλης Αψόκαρδος από το Μανταμάδο

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ και η Κομματική Οργάνωση Μανταμάδου, αποχαιρετούν με θλίψη το σύντροφο Μιχάλη Αψόκαρδο, που έφυγε σήμερα από τη ζωή. Ο σύντροφος Μιχάλης γεννήθηκε το 1931 στο Μανταμάδο.

Από μικρός έδρασε σαν Αετόπουλο στην κατοχή, ενώ είχε συμβολή με διάφορους τρόπους στον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Λέσβου, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Όλη του η διαδρομή είναι συνυφασμένη με τη δράση του ΚΚΕ στο νησί. Παρέμεινε πιστός στα ιδανικά και τις αξίες του Κόμματος, και παραδειγμάτισε με την αταλάντευτη στάση του τόσο όταν συνελήφθη και βασανίστηκε όσο και στην εξορία σε Γυάρο και Λέρο.

Συνέβαλλε στην οικοδόμηση ΚΟΒ κύρια στη βορειοανατολική Λέσβο, όσο και στην καθοδήγησή τους, από διάφορες στελεχικές θέσεις (μέλος αχτιδικής επιτροπής, νομαρχιακής επιτροπής κ.α.). Είχε σημαντική συμβολή στη διατήρηση της φυσιογνωμίας του Κόμματος, την περίοδο της διάσπασης ‘91-‘92.  

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ και η Κομματική Οργάνωση Μανταμάδου, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια, στην οικογένειά του, τη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του, όλους τους συγγενείς και φίλους του, τους συντρόφους του. Η κηδεία του θα γίνει  την Τετάρτη στις 16:00 στο Μανταμάδο.

Μοιράσου το άρθρο!