Πολιτική

03/06/2024 - 14:15

Δύο ειδικότητες του ΔΙΕΚ Μυτιλήνης από το καλοκαίρι στο ΕΠΑΛ Καλλονής!

Στο πλαίσιο του σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας που είχε υπογραφεί μεταξύ του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου και του Διευθυντή του ΔΙΕΚ στη Μυτιλήνη Νίκου Μακαρώνη το Φεβρουάριου του 2022, για να εξασφαλιστεί η ευκολότερη πρόσβαση στη δυνατότητα απόκτησης επαγγελματικής κατάρτισης και στους κατοίκους της Δυτικής Λέσβου, γίνεται γνωστό ότι από το καλοκαίρι το ΔΙΕΚ Μυτιλήνης θα λειτουργήσει στην Καλλονή (στο κτήριο του ΕΠΑΛ) με δύο αρχικά ειδικότητες.

Η εξέλιξη αυτή, επιβραβεύει την πρωτοβουλία της εκπαιδευτικής, επιστημονικής, ερευνητικής και αναπτυξιακής συνεργασίας που συμφωνήθηκε μεταξύ Δήμου Δυτικής Λέσβου και ΔΙΕΚ Μυτιλήνης εδώ και δύο περίπου χρόνια και βάζει σοβαρές βάσεις στο εγχείρημα δημιουργίας ανεξάρτητου παραρτήματος ΔΙΕΚ στην Καλλονή.

Εν αναμονή και της επίσημης ανακοίνωσης του ΔΙΕΚ Μυτιλήνης για την εξέλιξη αυτή με αναλυτικότερη ενημέρωση σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι δύο ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στην Καλλονή άμεσα και θα παρέχουν επίσημη κατάρτιση σε όσους φοιτήσουν είναι για τους εξής:

  • Στελέχη Διοίκησης και Οικονομίας
  • Τεχνικοί ποδολογίας και ονυχοπλαστικής

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος δήλωσε για την εξέλιξη αυτή:

«Ευχαριστώ θερμά τον Διευθυντή του ΔΙΕΚ Μυτιλήνης κ. Μακαρώνη για την αγαστή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει από το Φεβρουάριο του 2022 μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράψαμε. Πλέον γίνεται η αρχή για να μπορούν πλέον και οι κάτοικοι της Δυτικής Λέσβου να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στη δυνατότητα απόκτησης επαγγελματικής κατάρτισης και μάλιστα υπό το πρίσμα των ειδικών επαγγελματικών αναγκών της περιοχής μας. Από αυτό μας το ξεκίνημα τώρα, επικρατεί αισιοδοξία για να πετύχουμε και τον απώτερο σκοπό μας που δεν είναι άλλο από τη δημιουργία Παραρτήματος ΔΙΕΚ στην Καλλονή».

Διαβάστε εδώ το μνημόνιο συνεργασίας

Μοιράσου το άρθρο!