Πολιτική

01/10/2024 - 19:03

Δυνατό μήνυμα από τον Άγιο Ευστράτιο - Κατά της γκριζοποίησης των νησιών το Περιφερειακό Συμβούλιο

Κατά την σημερινή ιστορική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στον Άγιο Ευστράτιο μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν το νέο Eιδικό Xωροταξικό Πλαίσιο για τον τουρισμό το οποίο τέθηκε προς διαβούλευση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού.

Το θέμα εισηγήθηκε προ ημερήσιας διάταξης εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής  η Αντιπεριφερειάρχης Αναστασία Αντώνελλη και αφορούσε το άρθρο 6 του Νομοσχεδίου στο οποίο αναφέρεται πως δεν επιτρέπεται κανένα είδος τουριστικής ανάπτυξης  σε βραχονησίδες, Νησιά με έκταση μικρότερη των 300 στρεμμάτων, Νησιά, τα οποία ευρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 10 ναυτικών μιλίων από τα θαλάσσια σύνορα της χώρας.

Η κα. Αντωνέλλη στην εισήγησή της έκανε λόγο για προσπάθεια γκρίζοποίησης των νησιών και της χώρας και ζήτησε να εκφραστεί η δυσαρέσκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου και να τεθεί σε ψηφοφορία η αντίθεση του ως προς το Νομοσχέδιο και ειδικότερα για το άρθρο 6 που" γκριζάρει" τα νησιά μας.

Υπέρ της πρότασης της Περιφερειακής Αρχής όπως κατατέθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη ψήφισαν 21 Περιφερειακοί σύμβουλοι (19 από την παράταξη  της Περιφερειακής Αρχής Άλμα Ανάπτυξης και οι 2 από την παράταξη της κας Χοχλακα "Αλλαγή Πορείας). Κατά της απόφασης ψήφισαν 7  περιφερειακοί σύμβουλοι ( 6 από την παράταξη του κ. Στεφανή " Νέα Δυναμική" και  ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Φίκιας),  παρών ψήφισαν οι  3 περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και λευκό οι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Στεφανή,  Ιωάννης Κατσούλης και Κωνσταντίνος Αδαμίδης.

Μοιράσου το άρθρο!