Πολιτική

17/10/2024 - 14:26

Δωρεά 95 υπολογιστών στο Δήμο Δυτικής Λέσβου - Θα διατεθούν σε μαθητές

Στην τρίτη διαδοχική δωρεά μεταχειρισμένων φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών προχωρά το Πανεπιστήμιο Agder της Νορβηγίας, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχει αναπτύξει με το Δήμο Δυτικής Λέσβου από το 2022.

Με επικεφαλής το Συντονιστή του Πανεπιστημίου Κώστα Κοκόγια σχετικά με το πρόγραμμα των υπολογιστών, το Νορβηγικό Ίδρυμα παρέδωσε αυτές τις ημέρες 95 επιπλέον ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο Δήμο, για να διατεθούν σε μαθητές των σχολείων της Δυτικής Λέσβου.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ευχαρίστησε θερμά για ακόμα μία φορά το Συντονιστή του προγράμματος για τους Η/Υ του Πανεπιστημίου κ. Κοκόγια, αλλά και τους Καθηγητές του Ιδρύματος Agder  κ.κ. Rune Kittelsen και Gutierrez Suarez που επισκέφτηκαν τη Λέσβο για την παράδοση του νέου εξοπλισμού. Εξάλλου υπολογίζεται ότι το Νορβηγικό Ίδρυμα από το 2022 ως σήμερα, έχει δωρίσει συνολικά περίπου 250 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν παραχωρηθεί σε σχολεία της Δυτικής Λέσβου. 

Υπενθυμίζεται ότι η σύμπραξη Δήμου και Πανεπιστημίου Agder, γίνεται με επίκεντρο το Κέντρο Σπουδών που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος στο Μετόχι της Μονής Λειμώνος. Ως σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές κοινές δράσεις, αλλά και επισκέψεις στο νησί από σπουδαστές και καθηγητές του Πανεπιστημίου, οι οποίοι έχουν προχωρήσει και σε εκπαιδευτικές ψηφιακές δράσεις σε σχολεία για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.    

Μοιράσου το άρθρο!