Πολιτική

02/07/2024 - 16:48

Δημοπράτηση του έργου δημιουργίας πάρκου αναψυχής στην Αγία Κυριακή από τον Δήμο Μυτιλήνης

 Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα και δημοσιεύτηκε η προκήρυξη του έργου «Δημιουργία πάρκου αναψυχής στη θέση Αγία Κυριακή - Παλιά Χωματερή», συνολικού προϋπολογισμού 5.450.000 ευρώ. 

Το έργο αφορά στην ανάπλαση μιας έκτασης εμβαδού 40 περίπου στρεμμάτων ιδιοκτησίας του Δήμου. Σε αυτό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

  • Γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5 και δύο γήπεδα μπάσκετ – βόλεϊ
  • Παιδική χαρά και χώρο ποδηλάτου για παιδιά έως 6 ετών
  • Χώρος με όργανα υπαίθριας γυμναστικής
  • Pump track για BMX και skate
  • Διαδρομές πεζών και ποδηλάτων 
  • Κτιριακή υποδομή για την υποστήριξη του πάρκου αναψυχής, που περιλαμβάνει αποδυτήρια, χώρους γραφείων, αναμονής και πολλαπλής χρήσης, WC και αποθήκη
  • Χώρος στάθμευσης 56 θέσεων αυτοκινήτων (εκ των οποίων 4 ΑμΕΑ), 18 θέσεων δικύκλων και 2 θέσεων λεωφορείων
  • Φυτεύσεις με διάφορα φυτά κατάλληλα για το έδαφος και την περιοχή
    δ

Πρόκειται για το 2ο έργο που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της πόλης της Μυτιλήνης το οποίο δημοπρατείται από τη Δημοτική Αρχή από το ξεκίνημα της θητείας της και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2021 – 2027».

δ

Η προθεσμία κατάθεσης προσφορών λήγει την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024 στις 15:00 και η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. 

Ο κ. Χριστόφας δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς με τη δημοπράτησή του μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το έργο δημιουργίας του πάρκου αναψυχής στην περιοχή της Αγίας Κυριακής, ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Δήμου Μυτιλήνης, το δεύτερο μετά από εκείνο των γωνιών ανακύκλωσης που δημοπρατούμε ως Δημοτική Αρχή από τα έργα που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την πόλη της Μυτιλήνης. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την ένταξη του έργου στο επιχειρησιακό της πρόγραμμα καθώς συμβάλει στην προσπάθειά μας να υλοποιήσουμε ένα έργο που θα αναβαθμίσει σημαντικά αυτή την πλευρά της πόλης και το οποίο θα αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους όλου του Δήμου».

Μοιράσου το άρθρο!