Πολιτική

13/08/2024 - 12:06

Δημοπράτηση εκπόνησης μελέτης για τον εκσυγχρονισμό – βελτίωση αρδευτικού δικτύου Θερμής από τον Δήμο Μυτιλήνης

Υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα και δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την επιλογή αναδόχου για την εκπόνηση μελέτης για τον εκσυγχρονισμό και βελτίωση του αρδευτικού δικτύου Θερμής συνολικού προϋπολογισμού 396.551,22 ευρώ.

Στο πλαίσιο της σύμβασης προβλέπεται να εκπονηθούν οι παρακάτω μελέτες: γεωργοτεχνική, υδρογεωλογική, περιβαλλοντική, τοπογραφική, υδραυλική, στατική και Η/Μ. Η προθεσμία για την εκπόνηση των μελετών είναι 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ενδεικτικά ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση του αρδευτικού δικτύου θα περιλαμβάνει έργα προσαγωγής, εκσυγχρονισμό του αντλιοστασίου της γεώτρησης στη θέση «Τενέγια», κατασκευή αντλιοστασίου γεώτρησης στη θέση «Σεράι», εφόσον αυτή κριθεί αξιοποιήσιμη, και κατασκευή νέας δεξαμενής σε κατάλληλη θέση και υψόμετρο, ανάλογα με τις ανάγκες και σύνδεσή της με το δίκτυο διανομής, το οποίο προβλέπεται να εκσυγχρονιστεί και βελτιωθεί, με σύστημα κλειστών αγωγών και υδρόμετρα.

Η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών είναι η Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024 στις 15:00 και η χρηματοδότηση είναι από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και πόρους του Δήμου.

Μοιράσου το άρθρο!