Πολιτική

18/10/2024 - 14:31

Αξιοποίηση του ενεργειακού θησαυρού στοv Δήμο Δυτικής Λέσβου

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου

Με αφορμή τις έρευνες που ξεκίνησαν εδώ και τέσσερις ημέρες για τον εντοπισμό των ακριβών θέσεων του γεωθερμικού πεδίου μεταξύ Πέτρας και Στύψης από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής της Σχολής Μεταλλειολόγων και Μεταλλουργών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο ο Διευθυντής Γεωθερμίας της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Ευάγγελος Σπυρίδωνος, συνοδευόμενος από τους Δημήτρη Βασιλάκη και Κωνσταντίνο Αναστόπουλο (ΔΕΗ), τον Γιώργο Τσιφουτίδη (στέλεχος της Γεν. Διεύθυνσης Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Ενέργειας) και τους επιστήμονες Γεωλόγους του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.κ. Κράνη Χάρη και Μανώλη Σκούρτσο. 

Παρών στη συνάντηση και ο Ειδικός Σύμβουλος του Δήμου σε θέματα ανάπτυξης Θερμαλισμού και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Γιάννης Τσακίρης.

Η αντιπροσωπεία εκ μέρους των επιστημόνων των ερευνών, της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και του Υπουργείου Ενέργειας ευχαρίστησαν θερμά το Δήμαρχο για την υποστήριξη του Δήμου στην όλη προσπάθεια που γίνεται για την αξιοποίηση του ενεργειακού θησαυρού της περιοχής και δύναται να συμβάλλει σημαντικά στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του νησιού.  

 

Διαβάστε:

Τι υπόσχονται οι έρευνες στο γεωθερμικό πεδίο της Λέσβου

Πρωτοποριακές έρευνες οδηγούν στην εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου της Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!