Πολιτική

30/06/2024 - 16:19

Άδ. Γεωργιάδης για το Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου στη Μυτιλήνη: Υπερήφανος γιατί και εδώ δημοσίως άπαντες αναγνώρισαν, ότι έχουμε σε έξι μήνες λάβει μέτρα που τα ανέμεναν 10 χρόνια

ΔΕΗ

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης όπως και εκπρόσωποι φορέων που ασχολούνται με το φάρμακο και Καθηγητές Πανεπιστημίου ήταν παρόντες στο Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου, με σκοπό να συζητήσουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το πώς θα διαμορφωθεί το μέλλον της φαρμακευτικής περίθαλψης στην Ελλάδα.

Το συνέδριο που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουνίου στη Μυτιλήνη, διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Δωδεκανήσου, Καλύμνου, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου και Χίου, με την οργανωτική ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου.

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην παρουσία του στο συνέδριο τονίζοντας το γεγονός πως «άπαντες αναγνώρισαν, ότι έχουμε σε έξι μήνες λάβει μέτρα που τα ανέμεναν 10 χρόνια. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με σκοπό ο ασθενής να μπορεί να βρίσκει πάντα το φάρμακο που χρειάζεται όταν το χρειάζεται, στην καλύτερη δυνατή τιμή και για αυτόν και για το Κράτος».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Σήμερα όλη την ημέρα, μαζί με τον Υφυπουργό Υγείας @mthemisto βρεθήκαμε στην Μυτιλήνη. Προσκληθήκαμε από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τον Πρόεδρό του κ. Βαλτά, στο μεγάλο Συνέδριο που διοργάνωσαν εδώ για θέματα Δημόσιας Υγείας και Φαρμακευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας.

Η επίσκεψή μας ξεκίνησε στο Νοσοκομείο, για το οποίο για άλλη μία φορά θέλω να επισημάνω ότι λειτουργεί άψογα. Συναντήσαμε γιατρούς, νοσηλευτές αλλά και ασθενείς και είδαμε τί επιπλέον θα μπορούσαμε να κάνουμε.

Μετά είχαμε το επίσημο γεύμα με όλους τους επίσημους προσκεκλημένους.

Το απόγευμα η επίσκεψη μας ολοκληρώθηκε με δίωρη σχεδόν συζήτηση, σε έναν υπέροχο χώρο στον κόλπο της Γέρας, παρουσία άνω των 250 συνέδρων από όλη την Ελλάδα.

σ

Μιλήσαμε για τις ελλείψεις στα Φάρμακα, τις επιστροφές, τις νέες θεραπείες και όλα τα μέτρα που έχουμε λάβει αυτούς τους πρώτους έξι μήνες της νέας μου θητείας στο Υπουργείο Υγείας.

Είμαι υπερήφανος, διότι και εδώ δημοσίως άπαντες αναγνώρισαν, ότι έχουμε σε έξι μήνες λάβει μέτρα που τα ανέμεναν 10 χρόνια.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με σκοπό ο ασθενής να μπορεί να βρίσκει πάντα το φάρμακο που χρειάζεται όταν το χρειάζεται, στην καλύτερη δυνατή τιμή και για αυτόν και για το Κράτος».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου έλαβαν χώρα δύο στρογγυλά τραπέζια με θέματα: «Σύγχρονες προκλήσεις στην καινοτομία και την προσβασιμότητα στο φάρμακο» και «Υπηρεσίες προαγωγής υγείας μέσα από το φαρμακείο».

Ακόμη, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος που άπτονται των εφαρμογών της Τεχνητής Νοημοσύνης στον χώρο του φαρμάκου, της διαχείρισης του πόνου από το φαρμακείο, της φαρμακευτικής κάνναβης για τη διαχείριση χρόνιων παθήσεων, της καταπολέμηση της παχυσαρκίας και της σημασίας της ρύθμισης της αρτηριακής πίεσης για άτομα με παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου.

Παράλληλα, με τις εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιείται και έκθεση φαρμακευτικών προϊόντων.

σ

Μοιράσου το άρθρο!