Πολιτική

31/07/2024 - 12:25

9 προτάσεις για να μπει τέλος στην άναρχη εικόνα της πλατείας Αλυσίδας

                                      Απόσπασμα

 

από το πρακτικό της 6ης/2024 Tακτικής συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης του Δήμου Μυτιλήνης.  

 

Θέμα 8ο Η/Δ: Διευθέτηση χώρου πλατείας Αλυσίδας.

 

Ο Πρόεδρος εισηγημένος το ανωτέρω θέμα εξέθεσε ότι:  σας είναι σε όλους γνωστό για την κατάσταση – εικόνα της ποιο πολυσύχναστης πλατειάς της πόλης της Μυτιλήνης .

Η καθημερινή διέλευση οχημάτων παντός τύπου  δυσχεραίνει την καθημερινότητα  των περιοίκων αλλά και των διερχόμενων με αποτελέσματα αρνητικά  για την πλατεία αυτή.

Παντού υπάρχουν  άναρχα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και  μοτοποδήλατα  με αποτέλεσμα   την επικινδυνότητα  για πρόκληση ατυχημάτων.

Θα πρέπει να μπει ένα τέλος στην άναρχη εικόνα και λειτουργία της πλατείας Αλυσίδας, μετά από πολλά αιτήματα δημοτών και επαγγελματιών που έχουν  υποβληθεί το τελευταίο διάστημα  και να δημιουργηθεί εκ νέου μια σύγχρονη πλατεία σύμφωνα με τα δεδομένα της περιοχής   την κειμένη νομοθεσία και  της τεχνικές προδιαγραφές  χάραξης οδών και πεζοδρομίων.

Η άποψη μου είναι  ότι στην  πλατεία Αλυσίδας    θα πρέπει να γίνουν οι εξής  άμεσες επιτακτικές  παρεμβάσεις όπως.

1.Επέκταση – προέκταση κατασκευή πεζοδρομίου εμπροσθεν  των 4 καταστημάτων  και σύνδεση αυτού με το υπάρχον μικρό παρκακι σαν ένας ενιαίος χώρος πλατείας.

2.Η επέκταση του πεζοδρομίου θα γίνει με πρόβλεψη για ανάπτυξη τραπεζοκαθισματων με νόμιμες διαδικασίες και με το ανάλογο  χρηματικό τέλος της κατάληψης του, από της επιχείρησης ΚΥΕ που δραστηριοποιούνται στο σημείο αυτό.

3.Την σήμανση για υποχρεωτικό παρκινγκ  25 μοτοποδηλάτων επί της οδού Φαωνος σε σημείο που να μην εμποδίζεται η διέλευση των περιοίκων στης ιδιοκτησίες των.

4.Την σήμανση για υποχρεωτικό παρκινγκ 15 μοτοποδηλάτων επί της πλατειάς μεταξύ καφενείου Φοίνικας και Μίνι μάρκετ  σε σημεία που να μην εμποδίζεται η διέλευση των περιοίκων στης ιδιοκτησίες των.

5.Την πλήρη απαγόρευση  στάθμευσης  ιχ αυτοκίνητων φορτηγών   και μοτοποδηλάτων εκτός εγκεκριμένων θέσεων  που ορίζονται ως χώροι  στάθμευσης .

6.Την δημιουργία 2 θέσεων στάσης  αποκλειστικά για την φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων  από φορτηγά αυτοκίνητα  .

7. Την επαναχάραξη της κεντρικής νησίδας  σύμφωνα με της αυξημένες πλέον κυκλοφοριακές ροές, την κείμενη νομοθεσία και της τεχνικές προδιαγραφές  χάραξης οδών και πεζοδρομίων.

8.Την τοποθέτηση καλαίσθητων φωτιστικών σωμάτων αντίστοιχα με αυτά άλλων πλατειών της πόλης .

9. Υπόγειοποίηση όλων τον κάδων απορριμμάτων που βρίσκονται επί της πλατείας .

Την καθημερινή διέλευση της μηχανοκίνητης σκούπας για τον καθαρισμό αυτής.

Την καθημερινή  αστυνόμευση της πλατειάς προς  αποφυγήν παράνομων σταθμεύσεων.

Όλα τα ανωτέρω  θα πρέπει να  συμπεριληφθούν  σαν δεδομένα για την  εκπόνηση σχετικής μελέτης σύμφωνα  με την κείμενη νομοθεσία και  της τεχνικές προδιαγραφές  χάραξης οδών και πεζοδρομίων.

Τα μέλη του Συμβουλίου  αφού έλαβαν υπόψη την εισήγηση του Προέδρου   μετά από διαλογική συζήτηση

 

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Ν

Ομόφωνα  : Α) Εγκρίνουν την εισήγηση του  Προέδρου της Δ/Κ Μυτιλήνης σχετική με την διευθέτηση  του χώρου της  πλατείας Αλυσίδας.

Όλα τα ανωτέρω  θα πρέπει να  συμπεριληφθούν  σαν δεδομένα για την  εκπόνηση σχετικής μελέτης σύμφωνα  με την κείμενη νομοθεσία και  της τεχνικές προδιαγραφές  χάραξης οδών και πεζοδρομίων.

Β) Η παρούσα απόφαση να αποσταλεί στον Δήμαρχο Μυτιλήνης  για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες.

Γ)  Εξουσιοδοτείται ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης για την υλοποίηση της παρούσης απόφασης .

Αριθμός απόφασης: 31/2024

Συντάχθηκε το παρόν πρακτικό υπεγράφη ως κάτωθι:

 

Ο Πρόεδρος

                             

Ευσταθίου Εμμανουήλ                     

 

Μοιράσου το άρθρο!