Πολιτική

17/09/2023 - 23:32

49%  Στέφανο Κασσελάκη ψήφισε η Λέσβος - Εμφύλιος στο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Τον Στέφανο Κασσελάκη ψήφισε το 49% των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετείχε σήμερα στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος.

Στις 11 κάλπες που στήθηκαν στο νησί, ψήφισαν 998 μέλη, έγκυρα ψηφοδέλτια 992, άκυρα 2, λευκά 4.

Έλαβαν Στέφανος Κασσελάκης 467, Έφη Αχτσιόγλου 339, Ευκλείδης Τσακαλώτος 97, Νίκος Παππάς 79, Στέφανος Τζουμάκας 10.

Στο εκλογικό κέντρο της Μυτιλήνης μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης, έλαβε το 56% των ψήφων με 246 ψήφους, έναντι 115 της Έφης Αχτσιογλου, 37 Τσακαλώτος, 36 Παππάς και 2 Τζουμάκας.

Μεγάλη είναι η ικανοποίηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου από την προσέλευση του κόσμου, που πλησίασε την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση τον Μάιο το 2022 που στη Λέσβο ψήφισαν 1100 μέλη.

 ertnews.gr

------

 

Εμφύλιος 

η εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου αναφέρει:

Σημειωτέον ότι στον ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου έχει ξεσπάσει εμφύλιος ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς το κόμμα ανέστειλε για διάστημα 4 μηνών την ιδιότητα του μέλους για τον Κώστα Αστυρακακη και του πρώην Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας, Στρατή Ζαφείρη για την επιλογή τους να κατέβουν υποψήφιοι απέναντι στην υποψηφιότητά του Αλκιβιάδη Στεφανή με το ψηφοδέλτιο του Κώστα Μουτζούρη. Η προσωρινή διαγραφή Αστυρακάκη – Ζαφείρη (και ενός ακόμα στελέχους) έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο ΣΥΡΙΖΑ σε μέλη που μιλούν για αδικαιολόγητες διώξεις καθώς δεν τους επιτράπηκε σήμερα ούτε το εκλογικό τους δικαίωμα να ασκήσουν δηλαδή δεν ψήφισαν για αρχηγό του κόμματος.

Και αυτό καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ όλως περιέργως παραβλέπει άλλα μέλη του τα οποία μάλιστα κατέρχονται με υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας σε βάρος των οποίων δεν έχει επιβληθεί ουδεμία κύρωση μέχρι τώρα και αυτό αν μη τι άλλο δείχνει ότι ενόχλησαν οι Αστυρακάκης και Ζαφείρης οι οποίοι όμως βρίσκονται απέναντι στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. για την Περιφέρεια και μάλιστα αυτό έγινε πριν το κόμμα τους – το οποίο είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα κατέβαζε υποψήφιο – αποφασίσει να στηρίξει την κ. Χοχλάκα.

Αν μη τι άλλο η προσωρινή διαγραφή των στελεχών του κόμματος σε τοπικό επίπεδο προκαλεί εύλογα ερωτηματικά ως προς την χρονική συγκυρία που αυτό γίνεται την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να «μαζέψει τα κομμάτια του» και να ανασυγκροτηθεί κάτω από μία νέα ηγεσία.

 

----

update Διαβάστε

Μεγάλος νικητής ο Στέφανος Κασσελάκης - Την άλλη Κυριακή επαναληπτικές εκλογές

Μοιράσου το άρθρο!