Skip to main content
|

Συμμετοχή ΑΔΑ και Δήμου Λέσβου σε Διεθνή Ημερίδα του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος

Συμμετοχή ΑΔΑ και Δήμου Λέσβου σε Διεθνή Ημερίδα του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος
Συμμετοχή ΑΔΑ και Δήμου Λέσβου σε Διεθνή Ημερίδα του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

Σήμερα, Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013, το πρωί, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, παρέστη στην Διεθνή Ημερίδα με τίτλο: «Διακυβέρνηση και καινοτομία: μοχλός αειφόρου ανάπτυξης, διαχείρισης και προστασίας των φυσικών πόρων», που οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, ο Πρόεδρος του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος & Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, κ. Αθανάσιος Καρούντζος, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του GEO (Group on Earth Observations).

Ως γνωστόν, ο κ. Καρούντζος είχε διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου τα έτη 1999 – 2000 και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, προωθώντας αναπτυξιακά και λοιπά προγράμματα των τριών νησιών του Νομού μας. Εν συνεχεία δε, διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Κρήτης και πάλι επιτυχώς, κατά γενική ομολογία.

Επίσης, στα πλαίσια της Ημερίδας μίλησε και η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (ΑΔΑ), κα Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία χαρακτήρισε ως μοναδική λύση για τα προβλήματα της χώρας, τη σημαντική συνεργασία των ιδιωτών, του Δημόσιου τομέα και του επιστημονικού κόσμου. Η κα Καλογήρου επεσήμανε ακόμη, την ανάγκη της διαχείρισης ιδιαίτερα των υδατικών πόρων των νησιών του Αιγαίου, λόγω της συνεχούς μείωσης των αποθεμάτων και της διαρκούς αύξησης των αναγκών, οι οποίες φτάνουν ως και 40.000.000 κυβικά μέτρα ανά έτος σε μεγάλα νησιά.

Αναφερόμενη επίσης στη συνεργασία με το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος, χαρακτήρισε ως καινοτόμο και πρωτοποριακό το πρόγραμμα που άμεσα θα εφαρμοστεί στη Λήμνο, με το οποίο βάσει ενός ψηφιακού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, θα υποστηρίζεται η λήψη αποφάσεων για τη διασφάλιση της ποιότητας και τη διαχείριση της ποσότητας των υδατικών πόρων.

Τέλος, η Γενική Γραμματέας επεσήμανε ότι η διακυβέρνηση των φυσικών πόρων στα νησιά του Αιγαίου γίνεται για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των νησιωτών με παράλληλο ,όμως, το σεβασμό στο περιβάλλον και στόχο το ελάχιστο δυνατό οικολογικό αποτύπωμα.

Στην εν λόγω διεθνή Ημερίδα, παρέστησαν συνολικά Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, Γενικοί Γραμματείς Περιφερειών, Πρόεδροι Οργανισμών Ιδιωτικού & Δημοσίου Δικαίου, Αυτοδιοικητικοί, Επιχειρηματίες και Πανεπιστημιακοί, από την Ελλάδα και άλλες Βαλκανικές χώρες.

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία