Περιβάλλον

06/02/2017 - 13:08

Νέα σεισμική δόνηση στη Λέσβο - 5,3 Ρίχτερ

Ν

έα σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ αναστάτωσε για άλλη μια φορά τη Λέσβο.

Στις 12:58 (Δευτέρα 06/02/2017)  καταγράφηκε ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ  57 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λέσβου.

Και αυτός ο σεισμός είναι στο ίδιο επίκεντρο και εστιακό βάθος 10 χιλιόμερτα

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Λέσβο και Λήμνο

 

 


 

Σας υπενθυμίζουμε την πρωινή ανάρτηση του Lesvosnews.net

Σεισμική δόνηση 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05:52 το πρωί της Δευτέρας 06/02/2016  39 Km Βόρεια  των ακτών της Λέσβου  (59 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μυτιλήνης)
Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα και κύριο χαρακτηριστικό της σεισμικής δόνησης ήταν η μεγάλη της διάρκεια.
Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης είναι στα παράλια της Τουρκία, βόρεια της Λέσβου κοντά στο θαλάσσιο χώρο του Αδραμμυτινού κόλπου μεταξύ Λέσβου και Μικρασιατικών ακτών.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη Λέσβο και τη Λήμνο.
Αξίζει να τονιστεί ότι πριν από μερικές ημέρες είχαμε σεισμικές δονήσεις μικρότερης έντασης με το ίδιο επίκεντρο.

 

------------

up date 1: ώρα  06:17  μετασεισμός 3,8 Ρίχτερ


up date 2 ο ανταποκρτιής του ΑΠΕ - ΜΠΕ Στρατής Μπαλάσκας μεταδίδει:
Μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ήταν σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ο σεισμός που ξύπνησε τη Λέσβο στις 6 παρά 10 σήμερα Δευτέρα το πρωί. Επίκεντρο του σεισμού ήταν στην απέναντι Μικρασιατική ακτή βόρεια της βόρειας Λέσβου και συγκεκριμένα στη Μικρασιατική Τρωάδα.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο βόρειο τμήμα της Λέσβου απ’ όπου όμως μέχρι στιγμής στην Αστυνομία δεν αναφέρθηκαν ζημιές.
Ας σημειωθεί ότι με επίκεντρο πάντα στην ίδια περιοχή της Τρωάδας, του Αδραμυτινού κόλπου ή της βόρειας Λέσβου το τελευταίο 20ήμερο έχουν υπάρξει δεκάδες σεισμοί έντασης δύο έως τέσσερα ρίχτερ με το σημερινό όμως τον πλέον ισχυρό.


up date 3
Όπως είπε στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, «είναι μια ζώνη που δίνει σεισμούς , πριν από λίγες μέρες σημειώθηκε κι άλλος σεισμός , πιστεύουμε με τον προηγούμενο σεισμό και με τον σημερινό εκτονώθηκε το φαινόμενο». Ο κύριος Λέκκας ήταν καθησυχαστικός και τόνισε ότι η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί το φαινόμενο.

 

Μοιράσου το άρθρο!