Περιβάλλον

31/10/2013 - 06:36

Μία ξεναγός μας ξεναγεί στα χάλια της Λέσβου...

yle="text-align: justify;">Ονομάζομαι Μαρία Ανδριανάκου είμαι διπλωματούχος ξεναγός και στο επάγγελμά μου συμπεριλαμβάνονται και τα όμορφα μονοπάτια του νησιού, τα οποία είναι μαζί με άλλα η πολιτιστική μας κληρονομιά.

Την Τετάρτη 30/10/2013  με μία ομάδα περιπατητών πήραμε το μονοπάτι στο ύψος του Αγίου Πανέρα για να κατευθυνθούμε στου Τσολέκου με προορισμό τους Αγίους Αναργύρους. Μετά από λίγα μέτρα βρήκαμε μπάζα ριγμένα στη στροφή του μονοπατιού ενώ λίγα μέτρα μακριά βρίσκεται μία πινακίδα με την ένδειξη να μην ρίπτονται μπάζα. Δείτε τις φωτογραφίες (1-3)

Επίσης στον Λιγώνα στο ύψος όπου βρίσκεται η πηγή και τροφοδοτεί την Πέτρα με νερό, έχει ξηλωθεί η σιδερένια πόρτα με αποτέλεσμα ο καθένας μπορεί να ρίξει κάτι και να μολύνει τα τρεχούμενα νερά. Δείτε τις  φωτογραφίες (4-5).

Γνωρίζω ότι δεν είστε αρμόδιοι αλλά βοηθάτε με τα άρθρα σας μήπως και ευαισθητοποιηθούν όχι μόνο οι αρχές αλλά και μείς που μένουμε σ'αυτόν τον ευλογημένο τόπο!

Σας ευχαριστώ,

Με τιμή, Μαρία Ανδριανάκου

 

Και εδώ δεν μας φταίει κανένας Καλλικράτης. Δεν είναι θέμα χρημάτων, δεν είναι θέμα αριθμού των Δήμων. Είναι καθαρά θέμα  πρώτα της δικής μας αδιαφορίας - ασυνειδησίας και μετά θέμα ανικανότητας της παρούσας δημοτικής αρχής.

Μοιράσου το άρθρο!