Περιβάλλον

20/09/2023 - 07:19

Στους Λάμπους Μύλους μια μεγάλη κατακόκκινη καρδιά.... σώζει ...

Μια μεγάλη κατακόκκινη καρδιά, έτοιμη να υποδεχθεί τα πλαστικά ανακυκλώσιμα καπάκια συσκευασιών, τοποθετήθηκε στους Λάμπου Μύλους, ως ελάχιστη ενέργεια προσφοράς και συμπαράστασης στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Πρόκειται για μία καλαίσθητη σιδερένια κατασκευή σε σχήμα καρδιάς, που θα συγκεντρώνει όλα τα άχρηστα καπάκια από πλαστικές συσκευασίες, με σκοπό την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι όχι μόνο η συμπαράσταση στα άτομα με αναπηρία, αλλά και η ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβαλλοντικά και η προαγωγή της ανακύκλωσης, κάτι που εξάλλου έχει τονίσει με διάφορες δράσεις της στο παρελθόν, η κοινότητα των Λάμπου Μύλων.

Η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κα Αναστασία Παλιβάνη, πρωτοβουλία της οποίας είναι η τοποθέτηση αυτής της καρδιάς για την συλλογή πλαστικών καπακιών σε κεντρικό σημείο του χωριού, τονίζει σχετικά: «Ενημερώθηκα για την τοποθέτηση αυτών των κατασκευών σε διάφορους Δήμους της Ελλάδας και το βρήκα μια πολύ καλή ιδέα. Ήρθα αμέσως  σε επικοινωνία με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας που έκανε κάτι ανάλογο, για να ενημερωθώ από πού είχαν προμηθευτεί τις καρδιές που τοποθέτησαν στο λιμάνι της Καβάλας.  Ο κ. Κολεσίδης Χρήστος, από την εταιρεία ΣΙΒΙΚΑΤ, εκτίμησε το ενδιαφέρον μου για την προμήθεια ενός ίδιου κάδου,  και χωρίς δεύτερη σκέψη ανακοίνωσε την επιθυμία του να δωρίσει τον κάδο αυτό στην κοινότητα, γι’ αυτό και τον ευχαριστούμε δημόσια. Έτσι λοιπόν τις προηγούμενες μέρες παραλάβαμε την καρδιά , που πλέον τοποθετήθηκε και δέχεται τα πλαστικά καπάκια των κατοίκων και των επισκεπτών. 

Για εμάς ίσως να φαντάζει κάτι λίγο, αλλά για κάποια άτομα είναι κάτι σημαντικό. Για όλους ένα πλαστικό καπάκι είναι ένα σκουπίδι που το πετάνε χωρίς να το σκεφτούνε. Για κάποιους όμως, αυτό το σκουπίδι, είναι ζωή και ελπίδα και είναι καλό να το κρατούμε όλοι και να το ρίχνουμε σε αυτήν την καρδιά…»

δδ

Η καρδιά των Λάμπου Μύλων είναι «ανοιχτή» και περιμένει να γεμίσει για να δώσει χαρά σε κάποιον άνθρωπο που το έχει ανάγκη. Αξίζει να βοηθήσουμε όλοι!

Μοιράσου το άρθρο!