Περιβάλλον

17/04/2023 - 09:16

Στο ομορφότερο σοκάκι του κόσμου, στο Μόλυβο, με την κόρη του Λ. Παπαδόπουλου

Στην Ελλάδα βρίσκεται το ομορφότερο σοκάκι του κόσμου.  Πριν από μερικά χρόνια η ιστοσελίδα BoredPanda δημοσίευσε φωτογραφίες από τους πιο όμορφους δρόμους στον κόσμο, γεμάτους με δέντρα και λουλούδια, καλώντας τους χρήστες του διαδικτύου να ψηφίσουν τη φωτογραφία που τους αρέσει περισσότερο. Την πρώτη θέση στην λίστα με τους 15 ομορφότερους δρόμους στον κόσμο, είχε κατακτήσει ένα σοκάκι στον Μόλυβο της Λέσβου, χάρη σε μια φωτογραφία του Κωνσταντίνου Σταματέλλη.

 

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί για το Μόλυβο είναι το γεγονός ότι για να διατηρηθεί η αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα του οικισμού και το παραδοσιακό του χρώμα και άρωμα –από το 1965 έχει ανακηρυχθεί ως διατηρητέος οικισμός– δεν επιτρέπεται η οικοδόμηση, εκτός αν τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι η πέτρα και το ξύλο.

φ

Η ηθοποιός Υακίνθη Παπαδοπούλου, κόρη του γνωστού στιχουργού - δημοσιογραφου Λευτέρη Παπαδόπουλου κατ' επιλογή Μολυβιάτισσα μιλά στην εκπομπή της ΕΡΤ1 "Σαββατοκύριακο από τις 6" για τον Μόλυβο της Λέσβου. Απόσπασμα από την εκπομπή της ΕΡΤ1 "Σαββατοκύριακο από τις 6" στις 16/4/2023.

 

Δειτε το βίντεο: 

Μοιράσου το άρθρο!