Περιβάλλον

26/09/2024 - 10:34

Πεζοπορία στην καλδέρα του Μεσοτόπου

Κοντά στη θάλασσα θα περπατήσει κι αυτήν την Κυριακή ο Ορειάς, εφόσον ο καιρός το απαιτεί, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να κολυμπήσουμε σε κάποια από τις παραλίες που θα επισκεφτούμε. Αυτήν τη φορά θα περπατήσουμε στις παραλίες την Νοτιοδυτικής Λέσβου, στην περιοχή της Άγρας και του Μεσοτόπου.


Σας περιμένουμε λοιπόν, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024, όπως συνήθως, στο My Market, ώστε στις 08:30 να ξεκινήσουμε με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογός μας για την περιοχή της Άγρας. Οι διαδρομές της Κυριακής αυτής θα είναι οι εξής:
Η μία ομάδα με οδηγό τον Γαβριήλ Καγιαλάρη θα ξεκινήσει από τον επαρχιακό δρόμο Καλλονής - Μεσοτόπου λίγο έξω από την Άγρα, στο σημείο απ’ όπου ξεκινάει ο αγροτικός δρόμος για Βαθρακιά. Θα ακολουθήσει μια κατηφορική πορεία μέχρι την παραλία της Βαθρακιάς. Στη συνέχεια, από ανηφορικό μονοπάτι και (μετά) κατηφορικό αγροτικό δρόμο θα κατευθυνθεί προς την παραλία του Ποδαρά κι από εκεί στο Ταβάρι. Συνολικά θα διανυθεί μια απόσταση περίπου 12 χιλιομέτρων, της οποίας η δυσκολία κρίνεται μέτρια. Η διαδρομή δεν είναι κυκλική!
Η δεύτερη ομάδα με οδηγό τον Δαμιανό Σταθάκη θα ξεκινήσει από το ίδιο σημείο, ωστόσο δεν θα περπατήσει καθόλου σε αγροτικό δόμο. Θα κινηθεί στην κόψη του υψώματος “Φαλακρός”, στα όρια της καλδέρας του Μεσοτόπου και, στη συνέχεια, περιμετρικά του υψώματος “Τζούνος”, μέχρι την παραλία της Βαθρακιάς. Από εκεί, θα κατευθυνθεί προς Ποδαρά και προς το Ταβάρι ακολουθώντας τη διαδρομή που θα κάνει και η άλλη ομάδα. Θα διανύσει μια αρκετά δύσκολη διαδρομή 13-14 χιλιομέτρων (μόνο για όσους έχουν άριστη φυσική κατάσταση!). Ούτε αυτή η διαδρομή είναι κυκλική!


Και για τις δυο ομάδες θα υπάρχει χρόνος για κολύμπι στην Βαθρακιά και στον Ποδαρά, γι’ αυτό θα πρέπει να έχουν μαζί τους, όσοι ενδιαφέρονται, μαγιό και πετσέτα.
Τέλος, μια τρίτη ομάδα μπορεί να κάνει μια μικρή (3 χιλιόμετρα συνολικά) κι εύκολη διαδρομή από το Ταβάρι προς τον Ποδαρά (για μπάνιο) και στη συνέχεια από τον ίδιο αγροτικό δρόμο θα επιστρέψει στο Ταβάρι.
Όσοι επιθυμούν, μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής θα έχουν το χρόνο να γευματίσουν σε εστιατόριο στο Ταβάρι. Στη συνέχεια, το λεωφορείο θα μας παραλάβει, για να επιστρέψουμε στη Μυτιλήνη.
Για την συμμετοχή σας στις διαδρομές μας απαραίτητη είναι η καλή φυσική κατάσταση! Ειδικά για την δύσκολη διαδρομή μας απαραίτητη είναι η άριστη φυσική κατάσταση! Επίσης, απαραίτητο είναι να φοράτε παπούτσια (μποτάκια) πεζοπορίας ή ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running και ρούχα κατάλληλα για την εποχή, να έχετε μαζί σας άφθονο νερό, καπέλο και αντηλιακό.
Η υποβολή δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωτική, είτε σκοπεύετε να έρθετε με λεωφορείο είτε με δικό σας αυτοκίνητο, ώστε να γνωρίζουμε ποιοι και πόσοι θα περπατήσουν μαζί μας.


Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή το αργότερο έως την Παρασκευή στις 18:00. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τη Μαρία Δεληγιώργη στο 6942934415, ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Δαμιανό Σταθάκη στο τηλέφωνο 6977915615.
Καλή μας αρχή και καλή αντάμωση!

Μοιράσου το άρθρο!