Περιβάλλον

13/10/2024 - 08:30

Πεζοπορία και με καραβάκι! Τελικός προορισμός η Παναγία Κρυφτή μέσα από 3 διαδρομές

Πεζοπορία από Μελίντα προς Παλαιοχώρι και Παναγιά Κρυφτή (και με καραβάκι στο Πλωμάρι) την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Ακόμα μια Κυριακή ο Ορειάς, εκμεταλλευόμενος τον καλό καιρό, θα περπατήσει σε διαδρομές που θα έχουν κατάληξη στη θάλασσα, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το μπάνιο μας, σβήνοντας την κούραση της πεζοπορίας. Αυτή την Κυριακή θα κινηθούμε νότια, στην περιοχή της Μελίντας, του Παλαιοχωρίου και της Παναγιάς της Κρυφτής.
Σας περιμένουμε λοιπόν, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024 στο My Market, ώστε στις 08:30 να ξεκινήσουμε με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογός μας για τη Μελίντα. Οι διαδρομές δεν θα είναι κυκλικές και θα είναι οι εξής:


Η μία ομάδα με οδηγό τον Δημήτρη Σταματέλλη θα ξεκινήσει από τη Μελίντα κι ακολουθώντας το μονοπάτι, στην αρχή δίπλα στο ρέμα και στη συνέχεια ανηφορικά, θα κατευθυνθεί προς το Παλαιοχώρι. Από εκεί βαδίζοντας σε αγροτικό δρόμο και σε μονοπάτι, θα κατηφορίσει προς την Παναγιά την Κρυφτή. Θα είναι μια μέτριας δυσκολίας διαδρομή, 7 περίπου χιλιομέτρων.


Η δεύτερη ομάδα με οδηγό τον Δαμιανό Σταθάκη θα ξεκινήσει κι αυτή από τη Μελίντα, θα ακολουθήσει το ανηφορικό μονοπάτι για το Παλαιοχώρι, στη συνέχεια θα κινηθεί ακόμα πιο ψηλά, περπατώντας σε σηματοδοτημένο μονοπάτι προς την περιοχή Ραχίδι, και από εκεί θα κατηφορίσει προς την Παναγιά την Κρυφτή. Η διαδρομή θα είναι εκτός δρόμου και δύσκολη, περίπου 10 χιλιόμετρα.


Η τρίτη ομάδα με οδηγό τον Γρηγόρη Τσουμάρη θα ξεκινήσει από τη Μελίντα και περπατώντας σε αγροτικό δρόμο θα καταλήξει κι αυτή στην Παναγιά την Κρυφτή. Η διαδρομή αυτή είναι εύκολη και η απόσταση που θα διανυθεί θα είναι περίπου 3,5 χιλιόμετρα.


Μετά το τέλος της πεζοπορίας τους, και οι τρεις ομάδες θα έχουν χρόνο να κολυμπήσουν στο σημείο τερματισμού, στα γαλαζοπράσινα νερά του όρμου της Παναγιάς, δίπλα στα ζεστά νερά που αναβλύζουν από τα σπλάχνα της γης. Επομένως, μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας μαγιό και πετσέτα!


Στη συνέχεια, οι ομάδες θα επιβιβαστούν σε καραβάκι, το οποίο θα κάνει το δρομολόγιο από Παναγία Κρυφτή έως το Πλωμάρι με αντίτιμο 15 € ανά άτομο. Στο Πλωμάρι μπορούμε να φάμε σε εστιατόριο της επιλογής μας.
Τέλος, μετά το φαγητό, το λεωφορείο θα μας παραλάβει από το Πλωμάρι και θα μας μεταφέρει στη Μυτιλήνη.
Σας υπενθυμίζουμε ότι για την συμμετοχή σας στις διαδρομές μας απαραίτητη είναι η καλή φυσική κατάσταση! Επίσης, απαραίτητο είναι να φοράτε παπούτσια (μποτάκια) πεζοπορίας ή ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running και ρούχα κατάλληλα για την εποχή, να έχετε μαζί σας άφθονο νερό, καπέλο και αντηλιακό.
Η υποβολή δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωτική, είτε σκοπεύετε να έρθετε με λεωφορείο είτε με δικό σας αυτοκίνητο.


Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας εδω) για το λεωφορείο και το καραβάκι έως την Παρασκευή 18:00. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τη Μαρία Δεληγιώργη στο 6942934415, ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Δαμιανό Σταθάκη στο τηλέφωνο 6977915615.
Καλή αντάμωση!

Μοιράσου το άρθρο!