Περιβάλλον

26/05/2023 - 17:05

Ο "Οδυσσέας Ελύτης" στο κέντρο της Μυτιλήνης

Η Μυτιλήνη αλλάζει... τουλάχιστον ένας τοίχος της πόλης σε μερικές ημέρες θα είναι διαφορετικός! Ένα τεράστιο γκράφιτι με τον Οδυσσέα Ελύτη έρχεται να δώσει άλλη αισθητική και οπτική στην πόλη.

Στο πάρκο Χατζηδήμου είναι σε εξέλιξη η δημιουργία του Αlex Martinez που απεικονίζει την γνωστή προσωπογραφία του Οδυσσέα Ελύτη.  Το τεράστιο γκράφιτι γίνεται με πρωτοβουλία επιχειρηματιών της περιοχής και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα. 


Ο Ελληνοαμερικανός γκραφιτάς Αlex Martinez  έχει ιδιαίτερη σχέση με τη Μυτιλήνη καθώς έχει καταγωγή από το νησί μας  και πριν από μερικά χρόνια ήταν ένας από του διοργανωτές του φεστιβάλ γκράφιτι που έγινε δύο φορές στη Λέσβο. 

Ο Αlex Martinez -γνωστός με το tag name Shine- μοιράζει τα τελευταία χρόνια την δουλειά του ανάμεσα σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Αθήνα και Λέσβο. Για πολλούς είναι ένας από τους καλύτερους γκραφιτάδες της νέας ελληνικής σκηνής -με κορυφαία την συμμετοχή του στην έκθεση No Respect της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Από Μεξικανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα (με καταγωγή από την Καλλονή)  πέρασε τα πρώτα χρόνια Αμερική, όταν χώρισαν οι γονείς του, ενώ αργότερα μετακόμισε Αμβέρσα, Λέσβο, ξανά Νέα Υόρκη και τελικά, Λονδίνο.

«Δεν θυμάμαι πόσα γκράφιτι έχω κάνει. Δεν κράτησα ποτέ αρχείο. Πολλές φορές μου στέλνουν μια φωτογραφία από ένα τοίχο στο Μπρόνξ και καταλαβαίνω ότι είναι δικό μου» είχε αναφέρει σε συνέντευξή του

Μοιράσου το άρθρο!