Περιβάλλον

18/09/2024 - 13:42

Νέα πεζοπορική χρονιά ξεκινά την Κυριακή 22/09 - Από το Γενί Λιμάνι Κάπης στη Φερόγια

Πεζοπορία από το Γενί Λιμάνι της Κάπης στη Φερόγια την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Ορειάς αυτήν την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024, εγκαινιάζει την νέα πεζοπορική χρονιά, μετά από ένα πολύ ζεστό καλοκαίρι, και σας προσκαλεί να περπατήσετε μαζί του στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, στο Νέο Λιμάνι (Γενί Λιμάνι) της Κάπης. Φυσικά, λόγω της ζέστης που ακόμα επικρατεί, οι διαδρομές δεν θα είναι τόσο μεγάλες ούτε και τόσο δύσκολες.


Σας περιμένουμε λοιπόν, όπως συνήθως, στο My Market, ώστε στις 09:00 το πρωί της Κυριακής να ξεκινήσουμε με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογός μας για το Γενί Λιμάνι. Η πεζοπορία που θα κάνουμε θα είναι κυκλική και θα γίνει σε δυο ομάδες, ως εξής:
Η μία ομάδα με οδηγό τον Θεόφιλο Προδρόμου θα ξεκινήσει από το Γενί Λιμάνι με προορισμό την παραλία της Φερόγιας και στη συνέχεια θα επιστρέψει ακολουθώντας την ίδια διαδρομή στο Γενί Λιμάνι. Θα είναι μια εύκολη διαδρομή περίπου 5 χιλιομέτρων.
Η δεύτερη ομάδα με οδηγό τον Δαμιανό Σταθάκη θα ξεκινήσει από το ίδιο σημείο, το Γενί Λιμάνι, προς την παραλία της Φερόγιας αλλά θα επιστρέψει από διαφορετικά μονοπάτια στο Γενί Λιμάνι. Θα είναι μια κάπως πιο απαιτητική διαδρομή και λίγο μεγαλύτερη (7-8 χιλιόμετρα).
Και οι δυο ομάδες θα έχουν το χρόνο να κολυμπήσουν στην παραλία της Φερόγιας .
Όσοι επιθυμούν, μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής θα έχουν το χρόνο να γευματίσουν σε κάποιο από τα τοπικά εστιατόρια. Στη συνέχεια, το λεωφορείο θα μας παραλάβει, για να επιστρέψουμε στη Μυτιλήνη.
Για τη συμμετοχή σας στις διαδρομές μας απαραίτητη είναι η καλή φυσική κατάσταση! Επίσης, απαραίτητο είναι να φοράτε παπούτσια (μποτάκια) πεζοπορίας ή ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running και ρούχα κατάλληλα για την εποχή. Επίσης, μαγιό και πετσέτα, εφόσον έχετε την πρόθεση να κολυμπήσετε.
Η υποβολή δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωτική, είτε σκοπεύετε να έρθετε με λεωφορείο είτε με δικό σας αυτοκίνητο, ώστε να γνωρίζουμε ποιοι και πόσοι θα περπατήσουν μαζί μας.
Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας εδω ) το αργότερο έως την Παρασκευή στις 18:00. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τη Μαρία Δεληγιώργη στο 6942934415, ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Δαμιανό Σταθάκη στο τηλέφωνο 6977915615 ή τον Θεόφιλο Προδρόμου στο τηλέφωνο 6974327693.
Καλή μας αρχή και καλή αντάμωση! Να έχουμε μια όμορφη και συναρπαστική πεζοπορική χρονιά!

Μοιράσου το άρθρο!