Περιβάλλον

06/10/2024 - 08:30

Κυριακή στο «Τσαμούρ Λιμάνι», στο Γαββαθά, στον Κάμπο Άντισσας και στο Σκαλοχώρι

Πεζοπορία από το Σκαλοχώρι προς τον Γαββαθά την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

[Η συγκεκριμένη πεζοπορία μας είναι αφιερωμένη στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού]
Στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού θα περπατήσει ο Ορειάς αυτήν την εβδομάδα και πάλι κοντά στη θάλασσα, ώστε όσο ο καιρός το επιτρέπει, να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να κολυμπήσουμε σε μια όμορφη παραλία της περιοχής. Κι αυτήν την Κυριακή οι διαδρομές μας δεν θα είναι κυκλικές.
Σας περιμένουμε λοιπόν, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 στο My Market, ώστε στις 08:30 να ξεκινήσουμε με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογός μας για την περιοχή του Σκαλοχωρίου. Οι διαδρομές της Κυριακής αυτής θα είναι οι εξής:


Η μία ομάδα με οδηγό τον Γιώργο Σαμαρά θα ξεκινήσει από το Καλό Λιμάνι («Τσαμούρ Λιμάνι») και, περπατώντας κυρίως σε αγροτικό δρόμο, θα περάσει από την Αγία Βαρβάρα, τον Κάμπο της Άντισσας και θα καταλήξει στον Γαββαθά. Θα είναι μια σχετικά εύκολη διαδρομή, 9 περίπου χιλιομέτρων.
Η δεύτερη ομάδα με οδηγό τον Δαμιανό Σταθάκη θα ξεκινήσει από την περιοχή του Σκαλοχωρίου και, κινούμενη κυρίως εκτός δρόμου, αφού περάσει από την Αρχαία Άντισσα, θα καταλήξει στον Γαββαθά σε μια διαδρομή μέτριας δυσκολίας, περίπου 14 χιλιομέτρων.


Τέλος, μια τρίτη ομάδα μπορεί να κάνει μια σύντομη διαδρομή στην περιοχή του Γαββαθά και να απολαύσει το μπάνιο της στην παραλία.
Και για τις τρεις ομάδες θα υπάρχει χρόνος για κολύμπι στην παραλία του Γαββαθά, γι’ αυτό θα πρέπει να έχουν μαζί τους, όσοι ενδιαφέρονται, μαγιό και πετσέτα.
Αφού τελειώσουν και οι τρεις ομάδες με την πεζοπορία τους και το κολύμπι, το λεωφορείο θα μας μεταφέρει σε εστιατόριο της περιοχής για το καθιερωμένο μας γεύμα.
Σας υπενθυμίζουμε ότι για την συμμετοχή σας στις διαδρομές μας απαραίτητη είναι η καλή φυσική κατάσταση! Επίσης, απαραίτητο είναι να φοράτε παπούτσια (μποτάκια) πεζοπορίας ή ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running και ρούχα κατάλληλα για την εποχή, να έχετε μαζί σας άφθονο νερό, καπέλο και αντηλιακό.
Η υποβολή δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωτική, είτε σκοπεύετε να έρθετε με λεωφορείο είτε με δικό σας αυτοκίνητο.
Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας εδω) για το λεωφορείο και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε το εστιατόριο για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τη Μαρία Δεληγιώργη στο 6942934415, ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Δαμιανό Σταθάκη στο τηλέφωνο 6977915615.
Καλή αντάμωση!

Μοιράσου το άρθρο!