Περιβάλλον

30/05/2024 - 11:13

Κυριακή σε βουνό και θάλασσα - Πεζοπορία σε Τάρτι και κορυφή Όρους

Πεζοπορίες από το Τάρτι προς Τσίλια, Σπήλαιο και κορυφή Όρους

Στις νότιες παραλίες του νησιού κλείνει ο Ορειάς αυτήν την Κυριακή την «πεζοπορική χρονιά» του, εννιά μήνες χορταστικούς με διαδρομές σε όλη τη Λέσβο (και όχι μόνο).  Λίγες μέρες πριν από τη μεγάλη του εκδρομή στο εξωτερικό θα επισκεφτεί με δυο διαδρομές του το Τάρτι, τις γειτονικές του παραλίες και το Όρος.


Σας περιμένουμε λοιπόν την Κυριακή 2 Ιουνίου στο My Market, ώστε στις 08:00 να ξεκινήσουμε για το Τάρτι με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογός μας (ή και με δικά μας μέσα, εφόσον  οι  διαδρομές αυτής της Κυριακής θα είναι κυκλικές). Χωρισμένοι σε δύο ομάδες θα ξεκινήσουμε και θα καταλήξουμε στο ίδιο σημείο, περπατώντας ωστόσο με διαφορετικό ρυθμό, διανύοντας διαφορετική απόσταση και – από ένα σημείο και μετά – ακολουθώντας διαφορετικό δρομολόγιο, ως εξής:


Η πρώτη ομάδα, με οδηγό τον Δαμιανό Σταθάκη, από το Τάρτι θα κινηθεί προς τις παραλίες Τσάφι, Λιγωνάρι, Τσίλια και από εκεί θα αρχίσει μια έντονα ανηφορική πορεία προς το σπήλαιο και την κορυφή του Όρους. Στη συνέχεια θα κατηφορίσει προς την παραλία Βρυσέλι όπου θα γίνει και το μεγάλο διάλειμμα για κολύμπι. Από εκεί, θα πάρει το δρόμο της επιστροφής προς το Τάρτι. Η διαδρομή είναι δύσκολη (κυρίως, όσον αφορά την ανάβαση στο σπήλαιο και στην κορυφή του Όρους) και η απόσταση που θα διανυθεί είναι περίπου 10 χιλιόμετρα.


Η δεύτερη ομάδα, με οδηγό τον Βασίλη Ραϊστέλλη από το Τάρτι θα κατευθυνθεί διαδοχικά προς τις παραλίες Τσάφι, Λιγωνάρι, Τσίλια και Βρυσέλι. Μετά από μια μεγάλη στάση για μπάνιο, θα επιστρέψει στο Τάρτι. Θα είναι μια διαδρομή μέτριας δυσκολίας, περίπου 7 χιλιομέτρων.
Και οι δυο ομάδες θα έχουν το χρόνο να κολυμπήσουν και στη μαγευτική παραλία στο Τάρτι, όπου θα τερματίσουν. Μετά το μπάνιο θα υπάρχει χρόνος για φαγητό σε εστιατόριο της επιλογής τους.
Για την συμμετοχή σας στις διαδρομές μας απαραίτητη είναι η καλή φυσική κατάσταση! Επίσης, καλό θα ήταν να φοράτε μακρύ παντελόνι, και οπωσδήποτε παπούτσια (μποτάκια) πεζοπορίας ή ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running. Να έχετε μαζί σας ρούχα κατάλληλα για την εποχή, καπέλο, αντηλιακό, μαγιό, πετσέτα και, φυσικά, πολύ νερό.
Η υποβολή δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωτική, είτε σκοπεύετε να έρθετε με λεωφορείο είτε με δικό σας μέσο. Πρέπει να γνωρίζουμε ποιοι και πόσοι θα περπατήσουν μαζί μας.
Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας εδω) για το λεωφορείο το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τη Μαρία Δεληγιώργη στο 6942934415,  ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Δαμιανό Σταθάκη στο τηλέφωνο 6977915615.
Καλή μας αντάμωση!

Μοιράσου το άρθρο!