Περιβάλλον

07/09/2024 - 17:17

Ελπίδα για ποδηλατόδραμο αεροδρομίου Μυτιλήνης

Για τον ποδηλατόδρομο Αεροδρομίου έχουμε πάνω από 10 χρόνια που αναφερόμαστε με άρθρα μας, με πρώτη αναφορά το 2012.


Από τότε το έργο πέρασε από δεκάδες εμπόδια και ανατροπές για να ξαναβγεί και να ξαναμπεί ο φάκελος στο συρτάρι πολλές φορές.


Προχθες (5/9/2024) σε συνάντησή μας με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης μας ανακοινώθηκε η αρχή του έργου. Σαν πρώτη φάση ο πεζόδρομος - ποδηλατόδρομος θα φτάσει μέχρι τη διασταύρωση της Βαρειάς.


Πρόσφατα ξεπεράστηκε το θέμα του αιγιαλού, το θέμα της Κτηματικής Υπηρεσίας, του βιολογικού, το θέμα της Νότιας παράκαμψης και ελπίζουμε να μην προκύψει άλλο.
Το έργο θα πραγματοποιηθεί από τη μεριά της θάλασσας, πίσω από τους στύλους φωτισμού, θα έχει πλάτος 2 μέτρα και θα καλύπτεται από αντιολισθητικό υλικό. Δίπλα του θα βρίσκεται και πεζόδρομος πλάτους ενός μέτρου.


Προκατασκευασμένα στηθαία σκυροδέματος ύψους 80 εκατοστών θα διαχωρίζουν τον πεζόδρομο ποδηλατόδρομο από τους οδηγούς αυτοκινήτων και θα προσφέρουν την απαραίτητη ασφάλεια σε όσους επιλέξουν το ποδήλατο ή το περπάτημα.
Με μεγάλη μας χαρά είδαμε τον Δήμαρχο χθες (6/9/2024) να περπατάει στο χώρο που πρόκειται να υλοποιηθεί το έργο, κάτι που όπως είναι φυσικό, αυτό μας γέμισε χαρά, ελπίδα και ανυπομονησία για την πορεία των εργασιών.


Η διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου του νότιου άξονα, θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα έργα βιώσιμης αστικής ανάπλασης που θα γίνουν στην πόλη της Μυτιλήνης τα επόμενα χρόνια.

Ο παραλιακός δρόμος Μυτιλήνης Αεροδρομίου είναι η βιτρίνα της πόλης για τους επισκέπτες του νησιού που μόλις αποβιβάζονται από τα αεροπλάνα τους.
Οι Λέσβιοι διψούν για χώρους που θα περπατήσουν, θα ποδηλατίσουν, θα αθληθούν, θα επισκεφτούν με φίλους και παιδιά για αναψυχή και ο χώρος είναι ότι καταλληλότερο στην πόλη για όλα αυτά.

Μοιράσου το άρθρο!