Περιβάλλον

07/04/2023 - 12:52

Βόρειο Αιγαίο | Επιστρατεύονται αισθητήρες - κάμερες- και drone για τη διάβρωση των ακτών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση της Πράξης «Παράκτια διάβρωση λόγω κλιματικής αλλαγής: εκτίμηση και τρόποι αποτελεσματικής αντιμετώπισης σε τουριστικές περιοχές του Βορείου Αιγαίου και της Κύπρου – BEACHTECH».

Το Περιφερειακό Ταμείο Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Επικεφαλής Εταίρο της Πράξης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και υπό την καθοδήγηση του ξεκίνησε την υλοποίηση του Φυσικού και του Οικονομικού Αντικειμένου της Πράξης που του αντιστοιχεί. Στην υλοποίηση αυτού του Φυσικού και του Οικονομικού Αντικειμένου συμβάλουν τόσο τα στελέχη του Ταμείου (μόνιμο προσωπικό) όσο και στελέχη τα οποία υπέγραψαν Συμβάσεις Μίσθωσης Έργου.

Αναλυτικότερα υπογράφηκαν 3 Συμβάσεις Μίσθωσης Έργου με «Πολιτικούς Μηχανικούς» οι οποίοι θα υλοποιήσουν από κοινού μεταξύ άλλων Γεω-χωρική βάση δεδομένων παραλιών Λέσβου και Χίου, Υδρολογική μελέτη λεκανών απορροής πιλοτικών περιοχών έρευνας (Λέσβου, Χίου), Υδροδυναμικές και τοπογραφικές παρατηρήσεις στις πιλοτικές παραλίες, Παρακολούθηση μορφολογικής εξέλιξης πιλοτικών παραλιών με μεθόδους τηλεπισκόπησης, Εκπαίδευση στη διαχείριση/ανάλυση των μετεωρολογικών, οπτικών και κυματικών δεδομένων σχετικών στελεχών Περιφέρειας, Έρευνα για τον εντοπισμό υποθαλάσσιων αδρανών υλικών, Αξιολόγηση δραστηριοτήτων και παράκτιου κεφαλαίου στις πιλοτικές παραλίες. Επιπλέον προκηρύχθηκε διαγωνισμός για Αισθητήρες/κάμερες, drone κ.α.

 

πηγη:

https://www.tornosnews.gr/

Μοιράσου το άρθρο!