Περιβάλλον

28/06/2024 - 07:10

Βίντεο: Καθαρίσαμε τις ακτές Τσαμάκια, Σκάλα Πολιχνίτου και Παναγιούδα. Συνολικά 302,92 kg απορρίμματα 

H Μυτιλήνη στην εκστρατεία «Plastic Free Greece»

Η εκστρατεία «Plastic Free Greece» της Lidl Ελλάς, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, συνεχίζεται και φέτος, βάζοντας φραγμό στη ρύπανση για 4η συνεχόμενη χρονιά.

Για έναν τόπο χωρίς σκουπίδια, για παραλίες, ακτές και βυθούς χωρίς πλαστικά. Για να συμμετέχουν όλοι ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και για να μάθουμε όλοι να χρησιμοποιούμε εναλλακτικές λύσεις -αντί για πλαστικό- στην καθημερινότητά μας. Για να επισκέπτονται περισσότεροι άνθρωποι τη χώρα μας και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της. Για να γίνει η Ελλάδα το φωτεινό παράδειγμα που εμπνέει και καθοδηγεί.

 

Φέτος στην εκστρατεία είναι και η Μυτιλήνη.  

Ποιος είναι ο πρώτος προορισμός του Plastic Free Greece για φέτος; Βασικό αξιοθέατο του προορισμού…το Άγαλμα της Ελευθερίας. Όχι, δεν είναι η Νέα Υόρκη, αλλά η Λέσβος! Βρεθήκαμε εκεί μαζί με συνεργάτες και στελέχη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης και καθαρίσαμε τις ακτές Τσαμάκια, Σκάλα Πολιχνίτου και Παναγιούδα. Συνολικά συλλέξαμε 302,92 kg απορρίμματα 

Ευχαριστούμε πολύ τους φοιτητές από το Τμήμα Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την πολύτιμη βοήθεια τους!

Με την υποστήριξη του Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη - A C Laskaridis Charitable Foundation υπό την αιγίδα των Υπουργείο Τουρισμού - Ministry of Tourism και Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πλαίσιο της εθνικής καμπάνιας Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης.

 

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το άρθρο!