Περιβάλλον

16/08/2024 - 09:21

Ανοίγει ο "Κήπος της Παναγίας" στην Αγιάσο - Εγκαίνια την Πέμπτη 22 Αυγούστου

Είναι γεγονός !!!

Ο “Κήπος της Παναγιάς” ο εμβληματικός αυτός χώρος με την πλούσια πολιτιστική και ιστορική του παράδοση λειτούργησε και πάλι και εγκαινιάζεται επίσημα στις 22 Αυγούστου στις 21:00 με αγιασμό που θα πραγματοποιήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ.Ιακωβος με την παρουσία και του Θεοφιλέστατο Επίσκοπου Αμορίου κ.κ. Νικηφόρου.

Η αναβίωση του ιστορικού αυτού χώρου γίνεται με πρωτοβουλία του κ.κ.Ιάκωβου ο οποίος εμπιστεύτηκε την άριστη τεχνογνωσία και την επιχειρηματική εμπειρία του Θεόδωρου Κούσκου αναθέτοντας στον όμιλο της εταιρείας την ανάδειξη και εκμετάλλευση του υπέροχου αυτού χώρου στον οποίο έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές έχοντας για όλους του Αγιασώτες έντονες μνήμες.

Έτσι ο χώρος αυτός ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε εγκαταλειφθεί εντελώς στη τύχη του και καθημερινά βούλιαζε αρχίζει μία νέα εποχή για την Αγιάσο αφού θα αποτελεί πόλο έλξης τουριστών και ιδιαίτερα του προσκυνηματικού τουρισμού.

Στο χώρο του Κήπου της Παναγίας μετά το πέρα όλων των εργασιών θα λειτουργήσει: 

-χώρος καλλιέργειας βοτάνων

- χώρος επεξεργασίας και τυποποίησης των βοτάνων που θα παράγονται,

-χώρος πώλησης και επίδειξης των προϊόντων,

-χώρος μικρών συνεδρίων για φιλοξενούμενους και επισκέπτες

 -χώρος πολλαπλών χρήσεων αναψυχής,

-χώρος εκδηλώσεων για τους επισκέπτες,

-χώρος καφέ και εστιατορίου,

-χώρος μικρού θερινού σινεμά

 

Στο αρχείο του agiasos.gr διαβάζουμε: 

Ο “Κήπος της Παναγίας”, μια καταπράσινη και ολόδροση περιοχή με το ιστορικό εξοχικό της κέντρο. Εδώ ο επισκέπτης θα βρει ένα θεόρατο αιωνόβιο πλάτανο, στη σκιά του οποίου μπορεί να ξαποστάσει απολαμβάνοντας μια όμορφη θέα του χωριού από κάτω προς τα πάνω.

Μοιράσου το άρθρο!